Международният олимпийски комитет реши временно да отстрани ръководството на Националния

...
Международният олимпийски комитет реши временно да отстрани ръководството на Националния
Коментари Харесай

МОК наложи временно наказание на олимпийския комитет на Беларус

Международният олимпийски комитет реши краткотрайно да в профил управлението на Националния олимпийски комитет на Беларус от присъединяване в събития под егидата на МОК, в това число Олимпийските игри. Това сподели на конференция президентът на МОК Томас Бах.

НОК на Беларус се оглавява от президента на страната Александър Лукашенко. По-рано Бах съобщи, че Международният олимпийски комитет ще продължи да проверява възможна дискриминация против беларуските спортисти поради политически възгледи, което е нарушаване на Олимпийската харта. Тогава той означи, че НОК на Беларус може да бъде обект на наказания при положение на нарушавания.

В края на октомври беше обявено, че МОК е получил известия за вероятно нарушаване на Олимпийската харта в Беларус.

IOC EB takes provisional measures against NOC of Belarus
— IOC MEDIA (@iocmedia) " МОК стигна до заключението, че настоящето управление на НОК на Беларус не пази спортистите от политическа дискриминация. Поради тази причина МОК е подхванал следните краткотрайни ограничения. Първо, да изключи актуалните членове на Изпълнителния комитет на НОК на Беларус от всички събития на МОК, в това число Олимпийските игри. Това се отнася до Александър Лукашенко и Виктор Лукашенко, като първи вицепрезидент, който дава отговор за ежедневното ръководство на НОК на Беларус. Второ, да спре финансирането на НОК на Беларус, като се изключи заплащанията, които са свързани с подготовката за Олимпийските игри 2020 и 2022 година Трето, МОК помоли всички интернационалните федерации да подсигуряват, че беларуските спортисти ще бъдат позволени до всички квалификационни надпревари, без значение от техните политически възгледи. Четвърто, да преустановят всички договаряния по отношение на провеждането на бъдещи събития на МОК в Беларус. МОК ще продължи да следи обстановката ", разяснява Томас Бах.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР