Международният олимпийски комитет (МОК) реши да остави в сила суспендирането

...
Международният олимпийски комитет (МОК) реши да остави в сила суспендирането
Коментари Харесай

МОК реши руските спортисти да дефилират под неутрален флаг и при закриването на олимпийските игри

Международният олимпийски комитет (МОК) реши да остави в действие суспендирането на Олимпийския комитет на Русия и спортистите от тази страна ще дефилират под безпристрастен байрак и на церемонията на закриването на Игрите. Причината е двата позитивни допинг-случая на съветски спортисти по време на Зимната Олимпиада, съобщи президентът на МОК Томас Бах.

" Тези два случая ни разочароваха доста. И също по този начин ни накараха да се спрем от решението да вдигнем наказването на съветския комитет. Искам да изчакаме развиването на последните две позитивни проби от Пьончан и тогава ще преценим по кое време и дали да отменим наказването ", сподели още Томас Бах.

Руските състезатели се състезаваха под безпристрастен олимпийски байрак по време на всички надпревари от 9-и февруари насам поради допинг-програмата на страната, оказала се подкрепена и на държавно равнище. Така наказването остава и за несигурно бъдеще.

" Мисля, че беше признато едно уравновесено решение. Русия отвори нова страница, по доста проблеми бяха признати верните решения. Също по този начин е значимо, че в Русия, както и в моята Родина Сърбия използването на допинг беше криминализирано като углавно закононарушение. А дали ще се извършва това наказване, дали Русия ще продължи да се бори дейно, ще следим и ще вземем ново решение по-нататък ", съобщи членът на изпълкома на МОК Ненад Лалатович.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР