Международният наказателен съд ще се присъедини към екипа на ЕС,

...
Международният наказателен съд ще се присъедини към екипа на ЕС,
Коментари Харесай

Международният наказателен съд започва разследване за военни престъпления в Украйна

Международният углавен съд ще се причисли към екипа на Европейски Съюз, който бе основан предишният месец, с цел да проверява изказванията за военни закононарушения в Украйна.

Прокурорът от МНС Карим Хан и основните прокурори на Литва, Полша и Украйна подписаха съглашение за първото по рода си присъединяване на Международния арбитражен съд за военни закононарушения в проверяващ екип, оповестиха от Eurojust - Агенцията на Европейския съюз за съдействие в региона на наказателното правораздаване.

Оттам прецизираха, че взаимните старания ще изпратят " ясно обръщение, че ще бъдат положени всички старания " за събиране на доказателства и изправяне на виновните лица пред съда.

Международният углавен съд (МНС) проверява и преследва обвинени самостоятелни военнопрестъпници, които не са изправени пред съдилищата на обособените страни. В началото на март основният прокурор на МНС Карим Хан заяви, че възнамерява да стартира следствие на събитията в Украйна " допустимо най-бързо ", откакто 39 страни приканиха за започване на следствие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР