Международният наказателен съд (МНС) в Хага е издал заповед за

...
Международният наказателен съд (МНС) в Хага е издал заповед за
Коментари Харесай

Извънредно! Съдът в Хага издаде заповед за ареста на Путин за военни престъпления

Международният углавен съд (МНС) в Хага е издал заповед за ареста на съветския президент Владимир Путин , се в прессъобщение на трибунала.

Путин е упрекнат, че е виновен за военни закононарушения, осъществени в хода на нашествието на Русия в Украйна. Според досъдебната камара на МНС има " основателни аргументи да се има вяра, че всеки обвинен носи отговорност за военното закононарушение на нелегално депортиране на население (деца) и това на нелегално прекачване на население (деца) от окупирани региони на Украйна към Руската федерация във щета на украински деца ", оповестява " Дневник ".

Решението подрежда Путин даже водачи като Омар ал Башир, президента на Судан, свален през 2019 година и търсен за военни закононарушения и закононарушения против човечеството в Дарфур при започване на века.

Издадена е и издадена заповед и за ареста на упълномощената за правата на децата Мария Лвова-Белова поради случаите на " противозаконни депортации " на деца от Украйна. Русия упорства - и повтори тезата си през вчерашния ден - че депортациите съставляват евакуации на цивилно население, поискало непринудено да се трансферира в страната от съображения за сигурност. Украйна отхвърля тази теза.

Нито Украйна (която обаче ускори взаимоотношението със съда), нито Руската федерация са страни по Римския статут на МНС. Съдът обаче има пълномощия в Украйна, в сходство с две заявления, подадени от Украйна.

За проектите на съда да стартира първите каузи за войната в Украйна се приказва от предходната седмица, когато за това писа и " Ню Йорк таймс ", само че дали Путин ще бъде на прицел, не бе известно.

Днес МНС декларира, че е премислян разновидността заповедите да се издадат, без да се оповестяват, само че е решено, че общественото потвърждаване ще " способства за това да се предотврати по-нататъшното осъществяване на закононарушения “.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР