Международният комитет на Червения кръст съобщи, че неговият конвой, превозващ

...
Международният комитет на Червения кръст съобщи, че неговият конвой, превозващ
Коментари Харесай

Конвой на Червения кръст е бил обстрелян в Газа

Международният комитет на Червения кръст заяви, че неговият ескорт, пренасящ медицински консумативи, е бил обстрелван в град Газа.

Пострадали са два камиона, а единият от водачите е леко ранен, само че товарът в последна сметка е доставен, заключи АП.

Говорител на Червения кръст сподели пред кореспонденти, че конвоят от пет камиона и два автомобила на Червения кръст транспортира доставки за медицински заведения в град Газа, в това число болница Ал Кудс.

Червеният кръст не прецизира под чий обстрел е попаднала колоната с филантропична и здравна помощ .

След случая конвоят промени маршрута си и се насочи към болница " Шифа " , ситуирана покрай историческия център на Газа.

След това конвоят на Червения кръст ескортира шест коли за спешна помощ, пренасящи тежко ранени през Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа към Египет.

" Това не са условия, при които филантропичните служащи могат да работят ", сподели Уилям Шомбург, началник на задачата на Червения кръст в Газа.
 Израел твърди, че няма филантропична рецесия в Газа, само че дали е по този начин?
Израел твърди, че няма филантропична рецесия в Газа, само че дали е по този начин?

Коментар на Би Би Си

" Международното филантропично право ни задължава да осигурим доставката на животоспасяваща помощ до медицинските заведения. ", показаха от Червения кръст.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР