Международният фестивал на анимационните филми в Анеси - водещото световно

...
Международният фестивал на анимационните филми в Анеси - водещото световно
Коментари Харесай

Фестивалът на анимацията в Анеси показа първите кадри от новия „Спайдър-мен“

Международният фестивал на анимационните филми в Анеси - водещото международно събитие в този бранш, показа първите фрагменти от " Спайдър-мен: В Спайди-вселената 2 " и разгласи рекорден брой акредитации, което е знак за жизнеността на този кино род, заяви Агенция Франс Прес.
Фестивалът продължава до събота във френския град покрай швейцарската граница.

За присъственото издание тази година са се акредитирали 13 000 души от 100 страни, с 5 %  повече от 2019 година " Този връх " е в унисон с взрива на анимацията в международен мащаб ", сподели шефът на фестивала Микаел Мартин.

Този брой е доближат макар отсъствието на китайските експерти, които бяха възпрепятствани от пандемията от COVID-19, и на руснаците, които преди държаха един от главните павилиони на филмовия пазар, само че в този момент публична делегация не беше поканена поради нахлуването в Украйна.
За разлика от тях има няколко украински експерти, а Малави, Таджикистан и Узбекистан вземат участие за първи път.

Преди премиерната прожекция на " Миньоните 2 " в понеделник вечерта, фестивалът се оживи с представянето на първите фрагменти от новия " Спайдър-мен " една година преди международната му премиера. Разкрито беше името на " суперзлодея " във кино лентата -   " Петното ", " с тяло, покрито с точки като петна от мастило ", които той може да употребява за пътешестване сред вселените или като оръжие. В истинската версия го озвучава американският артист Джейсън Шуорцман

След като през 2019 година " Спайдър-мен: В Спайди-вселената " получи " Оскар " за най-хубав анимационен филм, " Сони " дава обещание още повече образни резултати, допустимо най-вече техники за 2D и 3D анимация и разнообразни графични стилове. Общо във кино лентата ще се появят 240 нови герои в шест паралелни вселени.
Фестивалът в Анеси ще завърши в събота с връчването на премия " Златен кристал " на най-хубавия филм в състезанието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР