Международният екипаж лети до космодрума във Флорида за изстрелване в петък към космическата станция

...
Следващите четирима членове на екипажа, предназначени за шестмесечен престой на
Коментари Харесай

Следващите четирима членове на екипажа, предназначени за шестмесечен престой на борда на Международната космическа станция, отлетяха до космическия център Кенеди в неделя, за да се подготвят за изстрелване рано в петък на върха на Ракета Falcon 9 на SpaceX.

Джасмин Могбели от НАСА, командирът на Crew-7, астронавтът на Европейската космическа агенция Андреас Могенсен, японският астронавт Сатоши Фурукава и руският космонавт Константин Борисов кацнаха на старата писта на космическата совалка около обяд ET след полет от космическия център Джонсън в Хюстън.

„Вероятно можете да разберете от огромните усмивки на лицата ни, че сме изключително развълнувани да бъдем най-накрая тук в космическия център Кенеди и за пътуването, което ни предстои за да се качите", каза Могбели, пилот-изпитател на хеликоптер от морската пехота и майка на две и половина годишни момичета близначки.

Могбели и нейните екипажи планират да се закачат в капсулата си Crew Dragon „Endurance“ на историческата площадка 39A рано във вторник за генерална репетиция. След като завърши и екипажът излезе от космическия кораб, SpaceX планира да изпробва запалването на деветте двигателя Merlin на първата степен, за да провери готовността на бустера за първия му полет.

Ако приемем, че няма да възникнат проблеми и времето съдейства, екипажът ще се закачи за истински петък сутринта около 1:15 сутринта за изстрелване в 3:49 сутринта. Могбели и Могенсен ще наблюдават серия от автоматизирани маневри за среща, водещи до скачване на космическата станция малко след 2 часа сутринта в събота.

„Това е нашата седма оперативна мисия до Международната космическа станция по програмата за търговски екипаж“, каза директорът на космическия център Кенеди Джанет Петро. „И въпреки че имаме стабилен манифест тук, ние винаги сме супер развълнувани, когато ще залепим човек на ракетата. [Това] винаги повишава нивото на вълнение.“

Борисов и Могбели , подполковник от морската пехота с повече от 150 бойни мисии, извършват първия си космически полет. Могенсен посети космическата станция за девет дни през 2015 г. като част от краткотраен полет за смяна на руския Союз, докато Фурукава прекара 167 дни на борда на аванпоста през 2011 г.

Борисов е третият руснак, летял на борда SpaceX Crew Dragon като част от споразумение между НАСА и Роскосмос, руската федерална космическа агенция, за изстрелване на един астронавт на НАСА на борда на всеки полет на Союз до станцията и един космонавт на борда на всеки пътуващ до МКС Crew Dragon.

The споразумението гарантира, че най-малко един член на екипажа от всяка страна винаги е на борда на станцията, дори ако някаква спешна ситуация е принудила Союз или Crew Dragon да отпътува по-рано.

„Ако някога сте виждали доказателствата за това тъй като е международна програма, вие го виждате днес с този екипаж“, каза администраторът на НАСА Бил Нелсън, който приветства пилотите на Crew-7 във Флорида. „От всички екипажи това е най-международният, който сме имали, и мисля, че показва широтата на сътрудничеството по целия свят.“

Борисов каза: „За мен е чест да бъда част от международният екипаж, защото това е най-международният екипаж. Опитните астронавти и космонавти казват, че когато отидете на МКС и погледнете планетата, виждате, че няма граници. И наистина, искам да продължа и да предам това чувство и тази емоция, както и да подкрепим сътрудничеството, което сме имали досега."

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР