Международният екип от 13 експерти на Световната здравна организация посети

...
Международният екип от 13 експерти на Световната здравна организация посети
Коментари Харесай

Екипът на СЗО посети пазара за морски дарове в Ухан

Международният екип от 13 специалисти на Световната здравна организация посети пазара за морски блага „ Хуанан “ в китайския град Ухан, където за първи път бе записана коронавирусна зараза.

При строги ограничения за сигурност и с спомагателни барикади, ситуирани пред високата синя ограда към пазара, експертите извършват една от дилемите, планувани по време на пребиваването им в азиатската страна, в опит да открият произхода на COVID-19, за който се има вяра, че е бил предаден от животни към хора.

По-рано през днешния ден доктор Нгуен-Виет, един от членовете на екипа, заяви за CNN, че към този момент са посетили различен пазар в града, „ Бейшаджо “, и са разговаряли с управата му за методите за отнасяне и тестване на вносна храна.

Публичният достъп до „ Хуанан “ е мощно стеснен, откакто бе затворен при започване на 2020 година. Някои локални дипломати и медии към този момент означиха, че вирусът не произлиза от пазара в Ухан и поддържаха теориите, че е зародил отвън Китай, написа „ Ройтерс “.

Експертите на СЗО започнаха работа по случая предходната седмица, след двуседмична карантина. Началото на тяхното следствие бе планувано за първите дни на януари, само че заради проблеми с документите и идването на експертите в страната то стартира едвам в този момент.

Очаква се експертите да посетят лаборатории и лечебни заведения в провинция Хубей, както и да проведат поредност от изявленията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР