Международните отношения между САЩ и Русия са в най-ниската си

...
Международните отношения между САЩ и Русия са в най-ниската си
Коментари Харесай

Американците отказват да говорят с нас, оплакаха се руски състезатели в Пьонгчанг

Международните връзки сред Съединени американски щати и Русия са в най-ниската си точка от края на Студената война, а това се отразява и на спорта. По време на олимпийските игри в Пьонгчанг не липсва напрежение сред състезателите от двете народи. Руските състезатели в дисциплината скелетон (спускане с шейни напред с главата) обясниха, че американските им противници не приказват с тях и даже са отказали да им свидлив ръцете.

Заради наказването на Русия за систематична приложимост на допинг Никита Трегубов и Владислав Марченков се състезават под безпристрастен байрак в тима на Олимпийски състезатели от Русия. Те получиха позволение да вземат участие в Пьонгчанг откакто нямат позитивни проби и са били чисти през цялата си кариера.

" Те ни обявиняват без никакви доказателство. Не сме ние тези, които започнаха, а американците. Те основават неприятна атмосфера ", сподели Трегубов.

Олимпийският първенец от Сочи в тази дисциплинираност Александър Третяков не взе участие в Пьонгчанг. Първоначално той беше с доживотна глоба от Международния олимпийски комитет, само че при започване на февруари Спортният трибунал възвърне правата му и му върна златния орден.

" Просто има езикова преграда сред всички народи. Руснаците не приказват британски, а аз не приказвам техния език, не виждам проблеми. Ако ме питате дали имам вяра, че са се състезавали чисти, не нямам доверие. Обяснил съм изрично моята позиция, тъй че нямам какво да приказвам с тези състезатели ", сподели Мат Антоан от американския тим.

Антоан е най-голямата вяра на Съединени американски щати за златен орден в скелетона, откакто остана трети в Сочи. Щатите нямат злато в дисциплината от 2002 година, когато Джим Шей младши победи в Солт Лейк сити.

Преди надпреварите в Пьонгчанг съветските олимпийци отидоха по-далеч, като упрекнаха американците, че настройват всички останали против тях. Според Трегубов представителите на Англия също не желаят да приказват с тях, поради интервенция от американска страна.

" Те бяха въвлечени в това от американците. Досега постоянно сме се разбирали чудесно с тях, говорили сме по надпревари, а в този момент просто ни подминават. Понякога хората работят неуместно ", сподели още съветският играч.

На въпрос от " Ройтерс " към британците Джери Райс и Дом Парсънс, те се оправдаха с езиковата преграда, сходно на американците, обясниявайки, " че не приказват съветски ".

" Всички в Пьонгчанг са фокусирани върху надпреварите си и тренировките, тъй че нямаме толкоз доста време за диалози ", сподели Райс.

В началото на игрите лидерът на съветската делегация Станислав Поздняков разкри за случай на негативно отношение от другите спортисти.

" Имахме опасения, че наши спортисти и треньори може да бъдат изправени от сходни отрицателни предубеждения. Имаше единствено един случай с представител от Канада, само че той беше позволен. Ръководителят на канадския тим се извини за държанието на своя съотечественик ", сподели Поздняков.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (148)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР