Международни официални лица и журналисти на срещата на върха на

...
Международни официални лица и журналисти на срещата на върха на
Коментари Харесай

Руска салата на срещата на върха на НАТО предизвика възмущение


Международни публични лица и публицисти на срещата на върха на НАТО в Мадрид бяха сюрпризирани да открият съветска салата, която се сервира в менюто на вътрешния ресторант , написа " Индипендънт "

" Руска салата на среща на върха на НАТО? Малко съм сюрпризиран от този избор на ядене ", сподели журналистът Иняки Лопес пред испанската медия La Sexta. Миксът от грах, картофи, моркови и майонеза е главен детайл в менютата на испански заведения за хранене .

Но наличието в менюто преди среща на върха, доминирана от последствията от съветската инвазия в Украйна, провокира отвращение.

Същата неточност не беше позволена два пъти , защото менюто беше подложено на дипломатическа корекция , преди да бъде поднесено на интернационалните министри на защитата и външните министри на прием в бароковия замък Санта Крус в Централен Мадрид във вторник вечерта.

Хосе Андрес, испанският готвач , който координира храненето, сервира класическата запушалка, само че добави " доматени кнедли " и я прекръсти на " украинска салата ".

Тридневната среща на върха на НАТО за водачите на военния алианс се организира за да се усили поддръжката за битката на Украйна против съветската инвазия, да се усилят силите на източния фланг на НАТО, както и да се изследва Китай като военна мощ.
 НАТО дава обещание на Украйна системи от дронове за отбрана
НАТО дава обещание на Украйна системи от дронове за отбрана

Алиансът е подготвен за дълга война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР