Международната правна система, създадена след Втората световна война, чиято отправна

...
Международната правна система, създадена след Втората световна война, чиято отправна
Коментари Харесай

Нужен е нов международен трибунал по престъпления срещу човечеството!

Международната правна система, основана след Втората международна война, чиято насочна точка е дадена от Нюрнбергския арбитражен съд против военнопрестъпниците, се разлага. Тя се управлява от Запада и не извършва добре плануванаъа си роля. Международното правораздаване под формата на МТБЮ, МНС, Европейски съд по правата на човека беше съизвършител в разрушаването на следвоенната архитектура на Европа, почнало след ликвидацията на Съюз на съветските социалистически републики. Така беше да вземем за пример по време на войните на територията на Югославия, когато интернационалните органи нанесоха цялата тежест на ударите си против един от народите на тази страна - сърбите.

Критикувайки активността на МТБЮ (Международния арбитражен съд за някогашна Югославия) на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на 6 декември 2012 година, тогавашният непрекъснат представител на Руската федерация в Организация на обединените нации Виталий Чуркин сподели, че оправдателните присъди на МТБЮ „ дискредитират концепцията на интернационалното наказателно правораздаване “, че интернационалният арбитражен съд „ не показва нито правдивост, нито успеваемост “. Чуркин акцентира, че остава открит въпросът кой е отговорен за стотиците починали и изгонването на четвърт милион сърби от местоживеенето им.

Повече от един път Русия е имала спорове с Европейски съд по правата на човека (Европейския съд по правата на човека). На 15 декември 2015 година Путин подписа закон, който разрешава на Конституционния съд на Руската федерация да пренебрегва напълно или отчасти решенията на Европейски съд по правата на човека, когато тези решения са в несъгласие с Конституцията на Русия. От 2017 година Конституционният съд на Руската федерация позволи на съветските управляващи да не извършват решенията на Европейски съд по правата на човека по делата на акционери на ЮКОС, по делото “Анчугов и Гладков против Русия.”

Трудно е да се чака, че тези съдилища ще отговорят съответно на съветските обвинявания против украинските нацисти и ще проведат независимо следствие на техните закононарушения. Да залагаме на това би било огромна неточност.

В интернационалните връзки е належащо да се сътвори нов, в действителност самостоятелен и справедлив интернационален съд за закононарушения против човечеството. На съвещанията, провеждани от подобен съд, би трябвало да се изследват и подмолните механизми на военните спорове, в това число функциите на техните основатели и реализатори. Дойде моментът да се квалифицира подправянето на закононарушения (последният образец са събитията в Буча при започване на април 2022 г.) като тежки незаконни действия, подлежащи на наказване.

Русия би трябвало да инициира основаването на нов влиятелен интернационален орган, който да проверява закононарушения против човечеството. Има много страни, които са станали обект на експанзия на Съединени американски щати и НАТО през последните десетилетия. Заинтересовани страни по този въпрос биха били както Виетнам, по този начин и Камбоджа, които са били по-рано подложени на американска експанзия.

Времето за решителни дейности пристигна. Пропускането на време за деяние, отводът да се предложат незабавни интернационалните начинания би означавало да се правят отстъпка позиции на Злото в международната борба сред Доброто и Злото.

Превод: В. Сергеев

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР