Международната организация за защита на животни ЧЕТИРИ ЛАПИ, предоставя целия

...
Международната организация за защита на животни ЧЕТИРИ ЛАПИ, предоставя целия
Коментари Харесай

ЧЕТИРИ ЛАПИ в помощ на животните след опустошителните земетресения

Международната организация за отбрана на животни ЧЕТИРИ ЛАПИ, дава целия си потенциал на три от най-засегнатите провинции в Турция - Хатай, Османие и Малатия, за оказване на помощ на животните там, откакто две мощни трусове удариха региона на Южна Турция и Северна Сирия.

Партньорската турска организация - HayTap, работи неуморно още от първия ден на бедствието, спасявайки животни от отломките и предоставяйки им първа помощ на място в полеви палатки за здравно лекуване. Около 700 животни към този момент са избавени с помощта на незабавната им реакция.

Експертът на ЧЕТИРИ ЛАПИ за помощ при бедствия, доктор Джаксън Зи, пресмята, че в границите на най-много 10 дни животните към момента могат да бъдат избавени живи, преди да е станало прекомерно късно. ЧЕТИРИ ЛАПИ работи интензивно в региони, наранени от естествени бедствия, към този момент съвсем 10 години. Той споделя още:

" Бил съм очевидец на доста естествени бедствия, само че тези две огромни трусове се отличават с въздействието си върху всички живи същества в района. Усилията ни би трябвало да са незабавни и ефикасни, само че и да се ползват деликатно, защото филантропичната рецесия не е отшумяла. Основната ни цел в този момент е да подкрепим сътрудниците си с всичко, което можем да предоставим - логистика, финансова помощ и експертен опит. Много животни - кучета, крави, само че също и птици и овце, към този момент могат да се съберат още веднъж със своите стопани. Други, които трагично са изгубили стопаните си, са закарани в приюти в по-големи градове като Истанбул и Анкара. Това е конкуренция с времето и всяка минута е от голяма важност. "

Силните трусове, които раздрусаха Анадолската плоча под границата на Турция със Сирия и при които трагично починаха 46 000 души, имат опустошително влияние върху цялото общество. Възстановителният развой се чака да продължи години, в случай че не и десетилетие.

ЧЕТИРИ ЛАПИ ще подкрепи дейностите по търсене и избавяне на HayTap и ще окаже финансова поддръжка за разноските за ветеринарно лекуване и консумативи, първа помощ, храна и обезпечаване на безвредни краткотрайни домове за нуждаещите се животни, до момента в който се откри дълготрайно решение.

Директорът на ЧЕТИРИ ЛАПИ, Йозеф Пфабиган, прибавя: " Хуманитарната рецесия е голяма, броят на жертвите се усилва всеки ден, локалните поданици скърбят за загубата на членове на фамилиите си и другари. В момента животните-компаньони, като кучета и котки, както и селскостопанските животни, страдат от пострадвания, недохранване и стрес. ЧЕТИРИ ЛАПИ работи в региони, наранени от естествени бедствия, към този момент съвсем 10 години и ще създадем всичко допустимо да подкрепим нашите локални партньорски организации, защото тези животни зависят от нашата помощ. "

Предистория

ЧЕТИРИ ЛАПИ има дълготраен опит в сполучливото оказване на помощ на животни вследствие на бедствия в целия свят. Със особено квалифициран екип, настоящ по Програмата за подготвеност и резистентност при бедствия (DPRP) на доктор Джаксън Зи, той работи в райони, наранени от естествени бедствия като наводнения, трусове или суша.

Често тези незабавни задачи се подхващат взаимно с локални организации. В Индия ЧЕТИРИ ЛАПИ работи в тясно съдействие със Синия кръст (BCI), което продължава сполучливо към този момент съвсем 10 години. Малко преди началото на пандемията, Австралия беше наранена от опустошителни горски пожари през 2019 година, които лишиха живота на над един милиард скъпи диви животни. ЧЕТИРИ ЛАПИ оказа помощ за набирането на средства и поддържа локалните организации.

Отново през 2019 година транспортен транспортен съд, пренасящ над 14 000 овце, се прекатурна край крайбрежията на Румъния. ЧЕТИРИ ЛАПИ неотложно предприе дейности, с цел да избави живота на най-малко 250 животни от удавяне.

Когато през 2020 година вулканът Таал на остров Лусон, Филипините, изригна, изпращайки облаци от пепел на стотици метри във въздуха, жителите в региона се принудиха да оставят покъщнината си. ЧЕТИРИ ЛАПИ обезпечи над 1000 кг храна и медикаменти за локалните животни.

През 2018 година Флорида беше наранена от мощния вихър Флорънс, който провокира тежки наводнения и хиляди локални трябваше да изоставен домовете си. Много от тях бяха принудени да изоставят животните си. Програмата за подготвеност и резистентност при бедствия (DPRP) оказа помощ с обезпечаването на храна и консумативи за животните.

DPRP ще продължи с потребната си работа в регионите, наранени от естествени бедствия, твърдейки се, че нито едно животно няма да бъде изоставено.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР