Международната организация на труда (МОТ) към ООН обяви днес, че

...
Международната организация на труда (МОТ) към ООН обяви днес, че
Коментари Харесай

Международната организация на труда към ООН спира сътрудничеството си с Русия

Международната организация на труда (МОТ) към Организация на обединените нации разгласи през днешния ден, че стопира всякакво техническо съдействие с Русия, до момента в който тя не приключи войната си в Украйна, което в допълнение изолира Москва на международната сцена.

МОТ реши " краткотрайно да прекрати техническото съдействие или помощта от страна на МОТ за Руската федерация, с изключение на за задачите на филантропичната помощ, до момента в който не бъде контрактувано преустановяване на огъня и не бъде приложено спокойно решение ", се споделя в известието. Москва е отстранена и от присъединяване в някои срещи и конференции.

Резолюцията беше импортирана в управителния орган на МОТ от Канада, която съобщи, че гласуването е извършено с 42 гласа " за ", двама " срещу " и осем " въздържал се ".

" Продължаващата експанзия от страна на Руската федерация, подпомагана от държавното управление на Беларус, против Украйна е безусловно несъвместима с задачите и дилемите на организацията и с правилата, определящи участието в МОТ ", се споделя в резолюцията.

Организацията прикани Москва " неотложно и абсолютно да приключи експанзията си, да изтегли войските си от Украйна, да постави завършек на страданията, които предизвиква на народа на Украйна, както и да се въздържа от всевъзможни по-нататъшни противозаконни закани или приложимост на мощ против която и да е страна членка ".

Британският дипломат Саймън Манли съобщи, че това е " още един съдбоносен глас в Женева против експанзията на Путин ".

" Изолацията се ускорява. Време е да се постави завършек на тази варварска експанзия, която опонира на всички полезности на МОТ ", сподели той.

Основана през 1919 година със седалище в Женева, МОТ е най-старата профилирана организация на Организация на обединените нации със 187 страни членки, които са показани от държавни управления, работодатели и служащи.

Организацията има за цел да предизвиква правото на труд, да насърчава положителните благоприятни условия за претовареност, да покачва обществената протекция и да укрепва разговора по обвързваните с труда въпроси. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР