Международната организация Изкуството да живееш“ ще подаде ръка на служителите

...
Международната организация Изкуството да живееш“ ще подаде ръка на служителите
Коментари Харесай

Канят медици да се включат в безплатни антистрес курсове

 Международната организация " Изкуството да живееш “ ще подаде ръка на чиновниците в областта на опазването на здравето, посредством специфични безвъзмездни онлайн курсове, които имат за цел да им оказват помощ да бъдат устойчиви на целия стрес и напрежение към следващата вълна на Covid-19.

Психическият и физически напън върху лекарите на първа линия е голям. Именно с тази цел най-голямата интернационална неправителствена и филантропична фондация, чиято идеология е основаване на общество без стрес и принуждение, оказва съпричастност.

Това ще стане с безвъзмездни онлайн курсове за повишение на имунитета и възстановяване на психическото и физическо здраве. Курсовете ще покажат извършения от дихателната техниката Сударшан укривам, които лекарите и медицинските служащи по-късно сами да ползват в стресови моменти. Ще има и някои лесни йога извършения. Медицинските чиновници ще се научат по какъв начин да развият цялостния си капацитет, без стресът да въздейства на работата им. Ще бъдат по-концентрирани на работното си място и вкъщи, депресивните положения, възприятие на тревога, раздразнителност и горест ще изчезнат, позитивната сила ще се усили, паметта ще се усъвършенства, а животът им ще стане по-балансиран.

Над 70 самостоятелни научни проучвания са посочили голям брой изгоди от техниките за дишане на “Изкуството да живееш ", като: доста понижаване на тревогата 73% успеваемост и 41% % на ремисия при човеци, за които медикаментозното и психотерапевтичното лекуване са се провалили. 12 научни проучвания са документирали доста облекчение на депресията, демонстрирайки 67-73% успеваемост, без значение от тежестта.

Дихателната техника е статистически толкоз ефикасна, колкото стандартните антидепресанти, само че без странични резултати, с усъвършенствано качество на съня (три пъти повече време, прекарано в бездънен спокоен етап на сън), намаление на равнището на кортизол (биомаркер за стрес). Подсилен имунитет и усъвършенствана сърдечно-съдова и дихателна функционалност. 

Курсовете за лекари и медицински служащи ще се проведат в месеците септември и октомври, в 3 поредни онлайн занятия по 90 минути. Те ще обгръщат цялата страна заради онлайн формата си, а всички искащи могат да се включат. Преподавателите са сертифицирани учители по Сударшан укривам от организацията “Изкуството да живееш ", която има клонове в целия свят. 

През последната година и половина в Съединени американски щати, Канада, Европа и Индия тези безвъзмездни онлайн стратегии бяха посрещнати с голям интерес от здравни служащи на първа линия.

Споделени прекарвания:

" Аз съм Нели Стойчева, общопрактикуващ доктор с 17 годишна процедура.

Правя Сударшан укривам от няколко години, всяка заран в 6.00.Тя ме зарежда с сила, дава ми успокоение и мощ, с цел да се оправя с проблемите и напрежението в работата. Отношенията ми с пациенти и близки станаха хармонични и лишени от напрежение. Не болен съм и тялото ми е изпълнено с сила. "  

" Казвам се Елеан Зънзов и съм доктор, еластичен хирург с 27 годишна клинична процедура. От 10 години упражнявам Сударшан Крия и не преставам да се сюрпризирам от въздействието, което тя оказва върху физическото, прочувственото и менталното ми здраве! "  

Това е дребна част от противоположната връзка на лекари, които към този момент практикуват неповторимата дихателна техника. 

Дни на осъществяване и линкове за регистрация:

17 - 19 септември (петък 19:00 - 20:30 ч.; събота 11:00 - 12:30 ч.; неделя  11:00 - 12:30 ч.) 

18 - 20 октомври (вторник, сряда и четвъртък 19:00 - 20:30 ч.)

тук: 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР