Международната общност трябва да нормализира икономическите отношения и търговията с

...
Международната общност трябва да нормализира икономическите отношения и търговията с
Коментари Харесай

Федерика Могерини отговори на Майк Помпео относно Иран

Международната общественост би трябвало да възстановява икономическите връзки и търговията с Иран, изпълнявайки съглашението за нуклеарната договорка. Това се споделя в изказване на висшия представител за външната политика и сигурността на Европейски Съюз Федерика Могерини, представено от БГНЕС.

Документът, който е отговор на речта на американския държавен секретар Майк Помпео, бе публикуван от Брюксел.

„ Нормализирането на икономическите връзки и търговията с Иран е основна част от нуклеарната договорка, която би трябвало да бъде изпълнена от цялата интернационална общественост “, сподели Могерини, отговаряйки на проектите на Съединени американски щати да възобновят глобите си срещу Ислямската република.

По-рано през днешния ден американският държавен секретар Майк Помпео съобщи, че Съединени американски щати имат намерение да окажат върху Иран невиждан напън, в това число да вкарат най-суровите в историята наказания, в случай че Техеран не промени своя политически курс. Помпео, който произнесе тирада в консервативната фондация „ Херитидж “, изиска от Техеран да приключи поддръжката си за терористичните групировки, настоящи в Близкия изток, в това число ливанската „ Хизбула “, ХАМАС и палестинската „ Ислямски джихад “. Той също по този начин упрекна Техеран, че поддържа талибаните и други терористи в Афганистан.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР