Международната фирма "Одело" откри развоен център в София. Турската компания

...
Международната фирма "Одело" откри развоен център в София. Турската компания
Коментари Харесай

Водещ доставчик на автомобилни светлини откри развоен център в София

Международната компания "Одело " откри развоен център в София. Турската компания е водещ снабдител на автомобилни светлини за най-големите производители на коли, измежду които "Даймлер ", "БМВ ", "Ауди ", "Тойота " и "Рено ". Откриването на развойния център е част от реализирането на плануваната инвестиция на стойност 40 милиона евро на "Одело " в България. Компанията е на крайна фаза от построяването на индустриален цех за стопове на "Мерцедес-Бенц " край Пловдив, в който се чака да работят към 400 чиновници до 2023 година.

На събитието участваха изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Стамен Янев, мениджъри на развойния център на "Одело " в Германия, шефът и ръководителят на развойния център в България. Новооткритият център в София ще работи по планове за задни светлини на коли, които ще бъдат в всеобщо произвеждане две години след първичната планова фаза. Към момента екип от 10 висококвалифицирани инженери към този момент работи по първия си план, а проектите на "Одело " са до края на настоящата година екипът да се усили до 20 чиновници и да доближи сбор от 40 в границите на три години.

Локациите в Пловдив и София обслужват две взаимно свързани сфери – дизайна и производството на светлини. Фаровете и стоповете играят значима роля както за сигурността и удобството на автомобила, по този начин и за неговата цялостна визия и усещането, което прави на пътя. Това постанова непрекъснати промени и усъвършенствания, а задачата на инженерите в развойния център е да намерят метод визията на клиента за даден артикул да бъде осъществена на процедура, съгласно всички условия за сигурност и функционалност.

В България "Одело " участва от месец юни 2018 година, когато бе направена първа копка за градеж на цех за произвеждане на автомобилни светлини край Пловдив и проект за основаването на развоен център в София. За инвестицията си компанията е удостоена със Сертификат за Инвеститор Клас А от Министерството на стопанската система, а през март 2019 година завоюва и премията "Инвестиция на зелено " в състезанието "Инвеститор на годината ", проведен от Българската организация за вложения.

"Одело България " ЕООД е част от Bayraktarlar Holding. Компанията е учредена през 1979 година в Турция под името "Фарба ", а през 2011 г се слива с немската "Одело ". Основният бизнес на компанията е обвързван с произвеждане на автомобилни светлини. В него са заети над 3500 чиновници в фабрики в Германия, Турция, Словения и Китай, като повече от 200 експерта се занимават с развойна активност в центровете на компанията в Германия, Турция и България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР