Международната филмова индустрия преоткрива Гърция. Големите чуждестранни продуцентски компании все

...
Международната филмова индустрия преоткрива Гърция. Големите чуждестранни продуцентски компании все
Коментари Харесай

Гърция възкръсва като топ дестинация за филмовата индустрия

Международната кино промишленост преоткрива Гърция. Големите задгранични продуцентски компании от ден на ден избират да снимат филми, телевизионни сериали, реклами и документални филми в тази страна, привлечени от нейната естествена хубост, климат и светлина, както и поради богатото културно завещание и монументи, пише Кathimerini. 

Продукции на обща стойност над 200 милиона евро са били или би трябвало да бъдат снимани тази година в Гърция, макар че първите пет месеца на 2021 година са изгубени поради пандемията. 

Експертите акцентират, че тази смяна не е инцидентна, а началото на наклонност към нова икономическа активност за Гърция има множество резултати освен за имиджа на страната в чужбина в интерес на туризма, само че и за заетостта и за стотици компании, дребни и огромни, ангажирани по един или различен метод с тази активност. 

Значителното възстановяване на интернационалния имидж на Гърция през последните години, съчетано с връщането й към политическа и икономическа непоклатимост и удобното за бизнеса държавно управление доведоха до процъфтяването на производството тук, написа още изданието. Големите продукции за колоси като Netflix и Disney + към този момент са планувани, до момента в който стилните водачи като Dior, който предходната седмица разгласи, че ще провежда огромно събитие в Гърция, удостоверяват, че това не е краткотрайна смяна. 

Промяната в правната рамка, съчетана със сериозните индустриални компании, привлечени в страната, проправи пътя за активност, която до неотдавна съвсем не съществуваше в Гърция. 

Страната това лято е хазаин на фотосите на две огромни продукции с световен обсег: „ Greek Freak “ на Disney + за живота на баскетболната суперзвезда Джанис Антетокунмпо и „ Knives Out 2 “ от Netflix, с присъединяване на Даниел Крейг, до момента в който източници настояват, че има диалози и даже съглашения за по-големи интернационалните продукции. 

Един от тласъците, които Гърция предлага на производителите, е отстъпката в брой. След проверката на закона предишното лято, страната понижи бюрокрацията и усили финансирането си и приходите на задгранични продукции, откакто към този момент покри 166 заявки за произвеждане на игрални филми, телевизионни сериали, документални филми, онлайн игри и други. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР