Международната федерация по хокей на лед (IIHF) реши, че националните

...
Международната федерация по хокей на лед (IIHF) реши, че националните
Коментари Харесай

Русия и Беларус няма да участват в хокейния шампионат през сезон 2024/2025 г.

Международната федерация по хокей на лед (IIHF) реши, че националните и клубните тимове на Русия и Беларус няма да вземат участие в шампионата през сезон 2024/2025 година


IIHF съобщи, че " към момента не е безвредно тимовете да бъдат включени още веднъж в надпреварите на IIHF ". Решението също по този начин дисквалифицира тима на Беларус от присъединяване във финалния олимпийски квалификационен кръг през август 2024 г,. заяви „ Индипендънт “.

Люк Тардиф, президент на IIHF, по-рано съобщи, че възбраните са " въпрос на сигурност " както за хокейните почитатели, по този начин и за тимовете.

Наскоро Международният олимпийски комитет разгласи, че съветските и беларуските спортисти ще бъдат позволени до присъединяване в Олимпийските игри в Париж през 2024 година, в случай че се състезават като неутрални.

През май 2025 година ще бъде взето решение дали съветските и беларуските спортисти могат да вземат участие в сезона 2025/2026 година на IIHF, предхождащ Зимните олимпийски игри в Италия през 2026 година Неотдавна Русия подаде тъжба до Спортния трибунал, най-висшата правосъдна инстанция в международния спорт, за преразглеждане на олимпийската възбрана./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР