Международната федерация по бокс (АИБА) имаше близо 40 млн. долара

...
Международната федерация по бокс (АИБА) имаше близо 40 млн. долара
Коментари Харесай

Световният бокс имал 40 милиона долара дългове

Международната федерация по бокс (АИБА) имаше близо 40 млн. $ отговорности, разкри претендентът за президент Гафур Рахимов.
“Това наследих от предходното управление, което е вземало заеми безконтролно и организацията бе на границата на банкрута – разгласи узбекът на конгреса в Москва. – Имахме тежки борби с кредиторите, заведоха искове, АИБА бе в положение на нокаут. Но в този момент съм благополучен да разглася, че всичко това е зад тила ни. Предоговорихме изискванията. И успяхме да се оправим с огромна част от задълженията. А останалите отговорности трансформирахме в спонсорски контракти. “
Узбекът посочи, че под негово управление АИБА има и сериозен прогрес в битката с допинга. „ Приключихме с 40 каузи за нарушение на антидопинговите правила, наследени от предходното управление “, разясни той.
 75-2 Серид Конакбаев
Изборът за президент е в събота. А Рахимов бе краткотрайно ръководещ на АИБА, след насилственото премахване на Чинг Куо Ву (Китайско Тайпе) поради финансова неустойчивост на организацията. За поста претендира и Серик Конакбаев (Казахстан), който бе позволен до акцията от Арбитражния съд в Лозана, защото не бе събрал преди този момент нужния брой гласове.
Международният олимпийски комитет (МОК) обаче подвигна жълт картон на АИБА, като се разгласи срещу кандидатурата на Рахимов, разследван за проведена престъпност. И заплаши, че боксът може да излезе от програмата за олимпийските игри Токио 2020. Узбекът обаче отвърна, че и този проблем с МОК е решен и организацията ще извърши всички претенции на олимпийците.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР