Международната баскетболна асоциация (FIBA) постигна дългосрочно партньорство с водещата медийна

...
Международната баскетболна асоциация (FIBA) постигна дългосрочно партньорство с водещата медийна
Коментари Харесай

Международната баскетболна асоциация и Юнайтед Медиа разширяват партньорството си в още няколко държави

Международната баскетболна асоциация (FIBA) реализира дълготрайно партньорство с водещата медийна компания в Югоизточна Европа "Юнайтед Медиа " във връзка с правата за лъчение и разпространяване на международните и континентални шампионати и шампионати, проведени под егидата на FIBA, в България, страните от някогашна Югославия, Гърция и Кипър.

"Юнайтед Медиа ", която ще ръководи медийните права в дълготрайно партньорство, има необятен обсег на наличие в южните елементи на Европа. Придобиването на правата за лъчение на събитията на FIBA е от стратегическо значение за компанията, защото се обгръщат територии, в които интернационалният баскетбол е всеобщо известен. Това ще способства за увеличение на аудиторията на телевизионните канали, част от богатото портфолио на "Юнайтед Медиа ".

От страна на FIBA, дълготрайното партньорство съставлява неповторима опция едни от най-големите имена в излъчването на спортно наличие в Европа да обезпечат изцяло покритие на най-значимите интернационалните баскетболни шампионати и шампионати - спортните канали на Нова Броудкастинг Груп в България, Sportklub в страните от някогашна Югославия и Nova в Гърция и Кипър.

Новото съглашение ще подсигурява, че основните срещи, в това число тези на съответните национални тимове, ще бъдат необятно налични и безвъзмездни за гледане във всяка от посочените територии. Този модел на съдействие към този момент се потвърди като сполучлив в интервала 2017 - 2021 година сред Международната баскетболна асоциация и Sportklub.

Териториите, включени в съглашението, са дали едни от най-ярките нови попълнения в баскетбола като звездата на националния тим на Гърция Янис Антетокунбо, първенецът на словенския ЕвроБаскет 2017 Лука Дончич, както и олимпийският сребърен медалист Никола Йокич от Сърбия.

Сделката разрешава на двете страни да подхващат стратегически и дълготраен метод към развиването и разпространяването на събитията на FIBA в тези територии, гарантирайки, че тези като Световното състезание по баскетбол резервират позициите си на перла в короната в спортния календар.

"Това е страхотна вест за почитателите на баскетбола " – съобщи генералният шеф за медии и маркетингови услуги на Международната баскетболна асоциация Франк Линдерс.

"Страстта към спорта в тази част на Европа е толкоз мощна, колкото и на всички места по света, и партньорството с "Юнайтед Медиа " в голям брой страни разрешава синергии и равнища на ангажираност, които ще обезпечат на почитателите невиждано отразяване и достъп до надпреварите на FIBA през идните години “.

"Радваме се, че работим с Международната баскетболна асоциация по това дълготрайно партньорство. Баскетболът от дълго време е главен фокус на "Юнайтед Медиа " и неговите спортни канали и ние сме доста разчувствани да осигурим на почитателите достъп до цялостното портфолио от мачове на FIBA в каналите на Sportklub и Nova в Югоизточна Европа. Като водещ снабдител на спортно наличие от години, придобиването на медийните права на FIBA ще ни помогне да продължим да се развиваме и отсега нататък " – сподели Ралф Манти, шеф Програмиране и корпоративна политика, "Юнайтед Медиа ".

За "Юнайтед Медиа ":
"Юнайтед Медиа " е водеща медийна компания в Югоизточна Европа. Тя оперира на територията на 8 страни и има 2 800 чиновници. Портфолиото й включва 45 канала, като измежду тях пет са с национално покритие. Също по този начин има 15 уеб портала, вестници, радиостанции и цифрова дистрибуция. "Юнайтед медиа " е медийният клон на "Юнайтед Груп ", водещият снабдител на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР