Международната автомобилна федерация (ФИА) публикува официално заявление относно спортната ситуация

...
Международната автомобилна федерация (ФИА) публикува официално заявление относно спортната ситуация
Коментари Харесай

ФИА със становище за инцидента в Гран при на Абу Даби

Международната автомобилна федерация (ФИА) разгласява публично заявление по отношение на спортната обстановка на Гран При на Абу Даби. Беше обявено, че президентът на ФИА ще се съветва с всички тимове във по този въпрос, като дефинитивно решение ще бъде взето през март.
" След решението на Световния съвет по авто спорт в Париж от 15 декември 2021 година администрацията на ФИА под управлението на Мохамед Бен Сулайем пристъпи към обстоен разбор на събитията на последното Гран при от Формула 1 в Абу Даби
Президентът на ФИА ще стартира съвещания с всички тимове от Формула 1 по разнообразни въпроси, включително и по този. На 19 януари съществена точка на съвещанието на спортно-консултативния комитет ще е потреблението на машини за сигурност.
Следващият стадий ще е взаимното разискване на въпроса с водачите от Формула 1. Резултатите от подробния разбор ще са показани на комисията на формула 1 през февруари, а окончателното решение ще бъде признато на Световния съвет по авто спорт в Бахрейн на 18 март ", се споделя в формалното заявление.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР