Международната агенция за атомна енергия обяви в понеделник възстановяването на

...
Международната агенция за атомна енергия обяви в понеделник възстановяването на
Коментари Харесай

Възстановен е резервен електропровод в Запорожката АЕЦ

Международната организация за атомна сила разгласи в понеделник възобновяване на втория авариен електропровод в Запорожката АЕЦ.

„ Възстановен е 2-ри авариен далекопровод на АЕЦ, което ще разреши на оператора да поддържа едната линия в режим на подготвеност, а другата ще обезпечи външно зареждане на станцията за изстудяване на реактора и осъществяване на други значими функционалности за сигурност по време на прекъсването “, споделя се в изказване на организацията, оповестено на нейния уебсайт, представен от интернационалните медии.

Последният, шестият, от работещите енергоблокове шестият, беше спрян към 03:45 ч. в неделя заради щета на електропроводи високо напрежение, по които създаденото в станцията електричество се доставяше в системата. Единственият работещ електропровод минава към териториите, следени от Киев, само че управляващите на Запорожка област оповестиха, че тя не е получавала сила няколко дни.

По сходни аргументи беше спрян и пети енергоблок на централата. Ръководителят на военно-гражданската администрация на Запорожка област Евгений Балицки сподели, че управляващите не изключват опцията за цялостно прекъсване на работата на централата при положение на постоянни обстрели на нейната територия от украинска страна, оповестява Нова телевизия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР