Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) обяви провеждането в сряда

...
Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) обяви провеждането в сряда
Коментари Харесай

МААЕ събира своя Управителен съвет на извънредна среща за Украйна

Международната организация за атомна сила (МААЕ) разгласи провеждането в сряда на изключителна среща на своя Управителен съвет " за разискване на настоящата обстановка в Украйна ", съобщи Франс прес. Срещата ще стартира в 11:00 ч. местно време (10:00 ч. по Гринуич) в централата на организацията във Виена.

Генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси е в стеснен контакт с всички въвлечени в спора страни за гарантиране на сигурността на нуклеарните съоръжения и съоръжение в Украйна ", посочи организацията.

В Украйна има четири настоящи атомни централи и няколко складове за радиоактивни боклуци, в това число това в Чернобил.

МААЕ означи през днешния ден, че са регистрирани два случая с складове за нуклеарни боклуци, едно от които в Киев, наранени от ракетен обстрел.  " Няма информация за вреди по обектите или приключване на радиация ", съгласно контролните уреди, конфигурирани на обектите от украинските регулаторни управляващи, означи МААЕ.  

Съветът за сигурност също привиква изключителна сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации поради съветската инвазия в Украйна. Гласуването на 15-те членки на Съвета за сигурност е процедурно и по този начин Русия не можа да наложи несъгласие. Очаква се Общото заседание да гласоподава резолюция, която осъжда дейностите на Москва. Тези резолюции не са обвързващи, само че имат политическа тежест и са следващият дипломатически ход за изолирането на Русия. Също през днешния ден Съветът за сигурност ще разиска филантропичната рецесия в Украйна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР