Международната агенция Фич понижи рейтинга на Русия с още шест

...
Международната агенция Фич понижи рейтинга на Русия с още шест
Коментари Харесай

Фич понижи рейтинга на Русия с още 6 степени и обяви: Москва ще спре да си плаща дълга |

Международната организация " Фич " намали рейтинга на Русия с още шест степени от равнище " B " на равнище " С " и съобщи, че дефолтът по дълга е неминуем, заяви Ройтерс. 

" Рейтингът " C " отразява мнението на " Фич " за наложителност на суверенния дефолт ", се споделя в известието, представено от ТАСС.

Агенцията прецизира, че е намалила рейтинга на Русия, откакто преди този момент на 2 март го е намалила на равнище " B " с отрицателна прогноза, само че събитията от този момент са подкопали още повече готовността на Русия да обслужва държавния си дълг. Отбелязва се, че по-нататъшното стягане на глобите, които може да лимитират търговията с енергоносители, усилват вероятността за изборно неплащане от Русия на отговорностите й по суверенния дълг. 

Руската централна банка разгласи, че вкарва предел от 10 000 $ при тегленето на пари в задгранична валута, съобщи Ройтерс. Мярката ще бъде в действие до 9 септември. 

Клиентът може да тегли до 10 хиляди щатски $ в брой, а останалите средства - в рубли по пазарния курс в деня на издаване.

" Банките няма да продават пари в брой на жители до 9 септември. Ще бъде допустимо жителите да обменят парична валута за рубли когато и да е и във всякаква сума ", изясни икономистът Лъчезар Богданов на страницата си във фейсбук тази заран. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР