Международна конференция на тема "Двойният стандарт при храните в ЕС

...
Международна конференция на тема "Двойният стандарт при храните в ЕС
Коментари Харесай

Ето докога ще ядем второ качество храни


Международна конференция на тематика "Двойният стандарт при храните в Европейски Съюз – да сложим казуса на масата " ще се организира през днешния ден в НДК. Събитието е част от програмата на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз и е под патронажа на премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила. Конференцията е инициирана от омбудсмана Мая Манолова.

"Очаквам да бъде прекрасен ден за българските консуматори. Беше препоръчан нов търговски механизъм, който да поддържа ограничения против двойните стандарти при храните, а и освен ", разяснява в утринния блок на Bulgaria on Air ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов.

Той изясни, че се планува смяна в директивата за нелоялните търговски практики - органите към този момент ще глобяват търговците, които оферират несъответствия при продуктите. "Ако желаете да оферирате продукта с по-малко съставки, тогава регистрирайте си още една комерсиална марка и обяснете на потребителите, че това е артикул А, това е артикул Б ", означи Маргаритов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР