Международен екип от учени откри, че в орбитата на Марс

...
Международен екип от учени откри, че в орбитата на Марс
Коментари Харесай

Космически разкрития! Около Марс е обикаляла друга по-малка планета

Международен екип от учени откри, че в орбитата на Марс има остатъци от по-малка планета. Причините за нейното изгубване към момента са незнайни.
Един от експертите, който работи по галактическата мистерия, е българският астроном Галин Борисов, предава Би Ти Ви.

Според американски учени отломките са породени от конфликт на малко небесно тяло с Марс. Според друга догадка те са скален материал, който не е съумял да стане част от Червената планета и продължава да кръжи в орбита към нея.

Астрономите назовават тези остатъци „ марсиански троянци”.

Това са метеорити, които обикалят в орбита към планетата 60 градуса преди и след нея по отношение на Слънцето. Първият е открит преди повече от 25 години и е наименуван „ Юрика”. Досега учените са следили общо 9 марсиански троянци.

Галин Борисов работи в обсерваторията край град Арма, Северна Ирландия. Той съумява да дефинира химичния състав на два от метеоритите. Благодарение на неговите проучвания излиза наяве, че в орбита към Марс е имало тяло, което се е разпаднало.

Досега знаем, че към 6000 метеорита троянци обикалят Юпитер и 10 – Нептун.

Откритието на доцент Борисов и неговите сътрудници дава нови познания за образуването на Марс и евентуално други сходни тела в Слънчевата система.

Подготовката на галактическа задача, която да отиде до орбитата на Марс и да извърши наблюдения на тези метеорити може да се окаже ново предизвикателство пред Европейската галактическа организация и НАСА.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР