Междуградските автобуси спират протестно за два часа във вторник, ще

...
Междуградските автобуси спират протестно за два часа във вторник, ще
Коментари Харесай

Национален протест на фирмите в транспорта ще парализира България


Междуградските рейсове стопират протестно за два часа във вторник, ще се включат и от таксиметровия отрасъл, както и автоинструктури

Фирмите, членуващи в Конфедерацията на автобусните превозвачи, ще преустановят активността си по междуградски автобусен транспорт във вторник, 28 септември. Протестът ще се организира за 2 часа от 10 до 12 ч . Причината - недоволството на сектора от неналичието на ограничения от страна на страната за съответно подкрепяне на бранша през настоящата рецесия. В недоволството се включват също така и товарни превозвачи, таксиметрови водачи и автоинструктури.

„ Превозите ще спрат и в доста други градове ", сподели Милена Милтенова, ръководител на автобусната конфедерация. Ще бъдат извършени шествия в София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Плевен, Хасково, Ямбол, Русе, Видим, Благоевград и Добрич.

„ Гражданите да възнамеряват пътуванията си, защото не желаеме от нашите дейности да страдат елементарните хора. Протестът ни е напълно стопански, за нас не е от голяма важност кой е министър, акцентира Милтенова и изясни, че превозвачите желаят в министерството да има човек, който да обезпечи естествена работа на сектора.

Конкретно в София - рейсове и таксита ще бъдат ситуирани от 10 часа на 28 септември Орлов мост.

Основните претенции на превозвачите е да бъде открит механизъм за отплата от цената на горивото, скочила доста в последните месеци, както и действително да проработи мярката 60 на 40 за бранша. По тематиката е бил реализиран прочут прогрес след извършена среща с министъра на превоза и отчасти автобусните превозвачи ще бъдат подкрепени, само че чак от декември месец. Затова и остават в протестна подготвеност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР