Между Армения и Азербайджан отново се разпали конфликт, който има

...
Между Армения и Азербайджан отново се разпали конфликт, който има
Коментари Харесай

Имперските мечти на Путин накараха Армения да се обърне за помощ към... САЩ*

Между Армения и Азербайджан още веднъж се разпали спор, който има същата цел като този сред Русия и Украйна – да обезпечи на едната страна сухопътна връзка до „ откъснати “ територии

Днес всички медии в Русия, а там всички медии са подчинени на Кремъл, иронизират Армения, че се е прегърнала с Америка. Разбира се, без да прецизират подтекста на случилото се.

Армения е заключена сред Турция, Азербайджан, Грузия и Иран. Първите две страни са отколешни врагове, които биха дали всичко, с цел да я изтрият от картата на Земята. В Грузия сега ръководи колаборационистко кремълско държавно управление. С Иран Армения е в другарство по сметка. Европейски Съюз от дълго време ѝ даде да разбере, че не я ще, въпреки и завършено в красиви слова за асоцииране, което безусловно значи „ не помни да станеш член “.

Общо взето тази страна няма доста благоприятни условия за избор. Затова и се причисли към ОДКС – контракта за групова сигурност, в който членуват някои някогашни руски републики, само че не и Азербайджан. Неговият член 7 планува, че в случай че една страна е нападната, всички останали одобряват това като нахлуване над тях и се притичват да ѝ оказват помощ. ОДКС обаче се оказа конструкция, изцяло доминирана от Москва. Поради което – съвсем мъртвородена.

В момента Армения е нападната от Азербайджан, който желае да окупира част от територията ѝ, с цел да прокара сухопътен кулоар до своя ексклав Нахичеван, намиращ се вътре в Армения. Азербайджан прави същото, което от февруари насам прави фашистка Русия в Украйна, прокарвайки сухопътен кулоар до Крим.

Преди два дни Армения се обърна към ОДКС с молба да се задейства член 7. Главният състезател там – фашистка Русия, ѝ отхвърли. Думите на Путин, съгласно главните медии в Ереван, са били: Или се присъединете към Съюзната страна (Русия-Беларус), или няма да ви оказваме помощ. Тоест, член 7 от ОДКС действително не работи, ОДКС съществува единствено на хартия, а с отхвърли си в този момент Путин де факто го денонсира. Да се причисли към Съюзната страна за Армения значи да загуби независимостта си и да се влее в аморфната конструкция на путинските руски фантазии. А и действително сега Русия няма никакви сили да оказва помощ на Армения, тъй като цялата ѝ боеспособна армия е пратена в Украйна.

Останала уединено с мощни врагове, които елементарно ще я победят, Армения потърси единствената друга допустима към днешна дата помощ – Съединени американски щати. И я получи. Буквално ден откакто президентът Пашинян се обърна към американците, в Ереван дойде Нанси Пелоси. Да, тя е представител на най-крайното либерал-глобалистко течение в Съединени американски щати. Да, глобализмът е гибелен за всяка страна по формулировка. Но когато на карта са сложени въобще независимостта и оцеляването на Армения като страна и нация, даже помощта на глобализма е добре пристигнала. До такава безалтернативност сложи света Путин. На който всички русофили в България се радват.

На видеото е моментът на идването на Пелоси в Ереван в 18:35 ч. в събота.



*Текстът е от профила на журналиста Божидар Божков. Заглавието е на редакцията
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР