Между 7 и 11% се очаква да поскъпне посрещането на

...
Между 7 и 11% се очаква да поскъпне посрещането на
Коментари Харесай

Коледа и Нова година поскъпват поне със 7 на сто

Между 7 и 11% се чака да нарастне посрещането на Коледа и новата 2019 година Причината е по-високите цени на горивата, съобщи шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов, представен от Дарик. 

Най-много ще се оскъпят пътуванията, които са били по-евтини предходната година, посочи той. За двата празника се чака общо пътуванията на българите да са към 540 000, от които към 110 000 ще са в чужбина. В България ще посрещнат празниците към 130 000 чужденци. 

И тази година българите, които ще посрещат новогодишните празници в чужбина, ще изберат околните дестинации - Гърция, Македония, Сърбия, Турция и Румъния. Германия, Италия и Испания са най-предпочитани от европейските страни, тъй като там е най-голямата българска диаспора, разяснява Драганов.

В по-голямата част от българите няма настройка за пътешестване по Нова година в екзотични дестинации. За отмора в чужбина по новогодишните празници българинът приблизително ще изхарчи към 485 лв., а в България - към 275 лв.. Чужденците пък ще похарчат у нас приблизително към 285 евро. 

Европейци от Австрия, Германия, които неведнъж идват в България, гостуват наново у нас от една страна, тъй като имат свои близки и познати, а от друга - употребяват Airbnb настаняване, означи Драганов. Чужденците, които идват за празниците у нас от по-далечни дестинации, нощуват най-вече хотели с четири и пет звезди. Гърците отиват в Банско, Сандански, Кюстендил, Смолян и Ивайловград, румънците избират Северното Черноморие - Варна, сърбите, македонците и турците - София и Пловдив, които са обичани и за японците и китайците.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР