Между 6 и 8 години трае производственият цикъл на съвременните

...
Между 6 и 8 години трае производственият цикъл на съвременните
Коментари Харесай

„Пантерата“ възкръсва със сърце от Lambo

Между 6 и 8 години трае индустриалният цикъл на актуалните коли, след което излиза идващият модел. На този декор италианският евъргрийн De Tomaso Pantera е същински динозавър. „ Пантерата “ се сглобява в продължение на повече от 20 години (от 1971 до 1992 г.). Това е най-популярната и най-успешна кола от компанията на починалия някогашен водач и предприемач Алехандро де Томасо. Той е роден в Аржентина, само че се преселва в Италия и се открива в Модена, където сглобява Pantera с 5,8-литров мотор V8 от Ford (с мощ от 300 до 500 конски сили) като опция на по-скъпите модели на Ferrari и Lamborghini.

 27-11-6kol

Четвърт век след производството на последната „ пантера “ италианският каросериен производител Ares Design възнамерява да възкреси паметния модел. За задачата обаче ще употребява техническата платформа на Lamborghini Huracan и ще я „ облече “ в присъщата за достоверната Pantera ламаринена кройка и обичайни черти като преносимите фарове и въздуховодите в региона на задните странични стъкла. Двуместното купе би трябвало да получи централно ситуиран мотор V10, който в Huracan развива мощ сред 580 и 640 конски сили.

Първите екземпляри на реставрираната „ пантера “ ще излязат в средата на идната година. Точни механически параметри и цена за модела към този момент липсват. Като бутиков автомобил се чака да коства към 200 000 евро.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР