Между 500 и 600 коли, паркирани в нарушение на Закона

...
Между 500 и 600 коли, паркирани в нарушение на Закона
Коментари Харесай

Паяците вдигат по 500 коли на месец

Между 500 и 600 коли, паркирани в нарушаване на Закона за придвижването по пътищата, се подвигат в Пловдив.  Тази година страховитите машини в общинското дружество " Паркиране и репатриране " са към този момент пет, всички до един са общински и работят, до момента в който е ярко и до момента в който могат  нарушенията да се снимат за доказателство при положение, че възникне спор със притежателя на " задържаното " возило. След това, по мрачно, инспекциите не престават и се постановат санкции с фиш от 20 до 50 лв.. Стикерите лепят чиновниците на Общинска полиция и Общинска защита. 

" Услугата " репатриране с паяк коства 60 лв., настрана се заплаща за всеки час престой на общинския паркинг.  Това е единствено един от приходите на общинското дружество, което за предходната година е събрало от активността си, в това число от синя зона, общинските паркинги и скоби  4 534 818 лв.. За съпоставяне - през 2011 година паричният поток е бил доста по-скромен -    929 715 лв.. Разходите на предприятието за 2017-а включително и заплатите на 210 души личен състав, са  били 2 273 980 лв.. Средствата непосредствено се превеждат в общинската хазна, защото " Паркиране и репатриране " е бюджетна конструкция. Чисто Община Пловдив печели от платеното паркиране и наказателните наказания - паяци и скоби -  над 2 260 000 лв..

Според шефа на предприятието Ненко Калакунов наказателната мярка паяк е въведена, с цел да се основава ред в организацията на придвижването и паркирането. Полза има, водачите позволяват по-малко нарушавания при паркирането, разяснява Калакунов. Машините подвигат нередовни коли и в синя зона, в случай че за тях не е платена таксата. Изчакваме до 18 часа и в случай че притежателят не се появи, подхващаме репатриране, изясни Ненко Калакунов.  

Доскоро паяците бяха три, втора ръка. За новите два в локалния бюджет бяха планувани 490 000 лв.. Машините са купени на лизинг с погашение до две години и при  лихва до 7%. От Община Пловдив припомнят, че до преди шест-седем години репатрирането беше доста по-масово и на месец на наказателния паркинг са откарвали по 1000 и повече коли.  В администрацията обаче са взели решение да понижат тази страховита мярка, само че в това време да засилят броя на санкциите с фиш. За да не подлагат водачите  на стрес.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР