Между 15 и 30% по-скъпа ще бъде почивката на родното

...
Между 15 и 30% по-скъпа ще бъде почивката на родното
Коментари Харесай

Между 15 и 30% по-скъпа ще бъде почивката на родното Черноморие

Между 15 и 30% по-скъпа ще бъде почивката на родното Черноморие тази година, обявиха от Бургаската туристическа камара пред.

От сектора чакат мощен сезон. Голяма част от хотелите в Слънчев бряг са съвсем цялостни за Великден . Сериозен растеж се записва и на ранните резервации. Като и тази година има огромен интерес от туристи от Румъния, Гърция и Турция.

" Колегите от камарата споделят, че е в границите на сред 15 и 30%, само че несъмнено всичко зависи от това по какъв начин вървят цените и инфлацията, това е неизбежно вследствие от метода на живот все още ", съобщи Христина Славова,

Бургаска районна туристическа камара.

По думите ѝ се чакат повече туристи от Германия, Англия, Полша, Централна Европа, планувани са повече чартърни полети към Южното Черноморие, има повече декларирани туристи от Израел.

" Турците по принцип не са ни били туристи, само че в този момент имаме запитвания. Имаме доста запитвания и доста резервации от гърците. Изобщо стартира подобен поток, който не сме очаквали до момента ", добави Румен Мончев, притежател на хотел.

Той разясни, че се чакат най-вече румънци и българи за Великден.

" Нямаме усложнения. Има леко повишаване на цените на нощувките ", разяснява Румен Мончев.

Според туроператорите се работи за пазар Източна Европа, като пазарът Беларус - Русия няма да посрещне туристи.

Има заплаха източната част на " Слънчев бряг ", където са множеството хотели на първа и втора линия около плажа, да остане без улично осветяване за Великден поради спряно електричество. За това сигнализираха хотелиери от комплекса.

От сдружението, което стопанисва курорта, обявиха, че осветлението се поддържа и изказванията са неоснователни и подчертаха, че курортът е подготвен да посрещне туристи за Великден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР