Между 15 и 17 април едни най-добрите графити артисти в

...
Между 15 и 17 април едни най-добрите графити артисти в
Коментари Харесай

Графити фестивал преобразява подлеза на Централна автогара в София



Между 15 и 17 април едни най-хубавите графити актьори в България ще обединят старания и гений, с цел да трансфорат пешеходния подлез на Централна автогара-София в произведение на изкуството. Това ще се случи в границите на второто издание на фестивала GRAFF EXPRESS, в който тази година ще вземат участие 8 български и 2-ма задгранични създатели. Идеята на е на актьора Николай Петров GLOW.

Дебютното издание на GRAFF EXPRESS беше преди две години, когато 300 кв. м от подлеза на Централна гара, водещ от автогарата към метрото, смени сивия си образ с артистичен пъстър фон. С фестивала уредниците желаят да покажат, че даже в графити изкуството, където самостоятелният почерк постоянно е доста значим, артистите могат да работят един до друг и взаимната им работа да направи по-красив и привлекателен образа на европейската ни столица.

Изборът на място не е инцидентен. „ Това пространство е Врата към София и лицето, което виждат стотиците хиляди туристи, посетители и поданици на града ни, идващи тук или просто гонещи метрото “, споделят от екипа на фестивала.

Официалното разкриване на приключените фрески ще бъде на 27 април с кураторска обиколка на местоположението, съпроводена от онлайн тур на готовите творби.

Graff Express се реализира с финансовата поддръжка на Столична община, стратегия " Европа “ (2021) и в партньорство с регион " Сердика ".

Съставил: Весела Кръстева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР