Междинната оценка на Регионалния план за развитие на Югозападен район

...
Междинната оценка на Регионалния план за развитие на Югозападен район
Коментари Харесай

Регионалният съвет за развитие на Югозападен район заседава в Перник

Междинната оценка на Регионалния проект за развиване на Югозападен регион за интервала 2014 - 2020 година е показана в Перник по време на съвещание на Регионалния съвет за развиване /РСР/ на Югозападен регион /ЮЗР/, заяви пресцентърът на регионалната администрация. Заседанието се ръководи от регионалния шеф на Перник Ирена Соколова.

Членовете на съвета са обрисували ограничения за повишение успеваемостта на планирането и партньорството сред заинтригуваните страни. Според мeждиннaтa oцeнкa Югозападен paйoн e пpивлeкaтeлнo мяcтo зa живeeнe, с благоприятни условия за развиване на бизнec и тypизъм, c дoбpи ycлoвия зa кoмyникaция и cъxpaнeнo пpиpoднo и кyлтypнo нacлeдcтвo.

В рамките на полемиката заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов е подчертал, че югозападният район като единствен подобен на три граници - Сърбия, Гърция и Турция, има добра съгласуваност с граничещите страни. Той показал, че бежанската вълна у нас е овладяна и е подсигурена районната сигурност по време на Председателството на Съвета на Европейски Съюз.

Участниците в съвещанието са разискали още опциите за кандидатстване по Оперативна стратегия "Развитие на човешките запаси " 2014 - 2020 година и други стратегии на Министерство на труда и обществената политика, както и положението на професионалното обучение у нас, целите, новостите и ограниченията за угаждане потребностите на пазара на труда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР