Механизмът за търсене на отговорност, който е разработен и представен

...
Механизмът за търсене на отговорност, който е разработен и представен
Коментари Харесай

Правосъдният министър: Обсъжда се временно остраняване на главния прокурор в случай на разследване

Механизмът за търсене на отговорност, който е създаден и показан пред европейските управляващи има главен фокус следствието на основния прокурор при информация за осъществено закононарушение. Обмисля се и краткотрайно премахване на основния прокурор до момента в който тече следствието против него.

Това съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова по време на чуване на парламентарната комисия по правни въпроси.

" Предвижда се посредством специфичен механизъм да бъде избран умишлен проверяващ магистрат, който да се избира сходно на инцидентното систематизиране на делата, т.е. да няма човешка и субективна интервенция. Кръгът на асортимент би трябвало да включва разнообразни магистрати на високо равнище ", съобщи още министър Йорданова.

Тя съобщи, че ще са нужни и гаранции, че основния прокурор няма да се намесва в следствието против него. Именно заради тази причина се обмисля механизъм за краткотрайното премахване на обвините номер 1 при такива обстановки. " Всеки от тези детайли продължава да е обект на съвещания. Трябва да кажа, че най-хубавия метод за решаването на казуса е изменение на Конституцията - най-сигурния механизъм, с който да решим този систематичен проблем за нашата правосъдна система ", безапелационна бе правосъдната министърка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР