Медийната холдингова група на Евгений Пригожин ще бъде закрита, съобщи

...
Медийната холдингова група на Евгений Пригожин ще бъде закрита, съобщи
Коментари Харесай

Контролираната от Пригожин руска медийна група ще бъде закрита на фона на неуспешния бунт

Медийната холдингова група на Евгений Пригожин ще бъде закрита, заяви шефът на едно от изданията ѝ, съобщи Ройтерс. Това акцентира утежняването на обстановката към ръководителя на наемниците седмица след неуспеха на опита му за бунт, проведен дружно с бойците му от частната военна компания " Вагнер ", отбелязва организацията.
В рамките на съглашението, което приключи протеста, Пригожин, към този момент някогашен съдружник на президента Владимир Путин, получи позволение да отиде в заточение в Беларус, а хората му получиха късмет да избират дали да се причислят към него, да бъдат интегрирани във въоръжените сили на Русия или да се завърнат вкъщи. " Патриот медия ", чието най-известно издание е новинарският уебсайт " РИА ФАН ", заема мощно националистическа, прокремълска публицистична линия, като в същото време отразява позитивно Пригожин и неговата група " Вагнер ".
" Обявявам решението си да прекратим активността си и да напуснем осведомителното пространство на страната ", съобщи шефът на " РИА ФАН " Евгений Зубарев във видеообръщение, оповестено късно през вчерашния ден в профилите на медийния холдинг в обществените мрежи. Зубарев не уточни причина за решението си. В петък съветския вестник " Комерсант " заяви, че съветския медиен регулатор " Роскомнадзор " е блокирал медиите, свързани с Пригожин, без да дава никаква спомагателна информация за дейностите си. Руските медии заяви също, че е била разформирована " фабриката за тролове ", за която се твърди, че е употребена от Пригожин за налагането на въздействие върху публичното мнение в непознати страни, в това число и в Съединените щати.
В своето видеообръщение Зубарев похвали активността на " Патриот медия ", като съобщи, че тя е защитавала както Пригожин, по този начин и Путин от офанзивите на антикремълската съпротива, включително и тези на хвърления в пандиза Алексей Навални. Групата " Патриот " е работила против " Навални и други представители на опозицията, които в действителност се пробват да разрушат нашата страна ", съобщи той.
Въпреки несполучливия опит за бунт съветските управляващи не са оповестили " Вагнер " отвън закона, само че във вторник Путин съобщи, че финансите на кетъринг компанията на Пригожин ще бъдат подложени на инспекция. Той съобщи, че " Вагнер " и нейният създател са получили съвсем 2 милиарда $ от Русия през миналата година.
Бойците на ЧВК " Вагнер " водят едни от най-кървавите боеве по време на 16-месечната война в Украйна, а в редиците им влизат хиляди някогашни пандизчии, вербувани от съветски затвори, напомня Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР