Медията ни с изненада узна, че адвокатите на Либия ще

...
Медията ни с изненада узна, че адвокатите на Либия ще
Коментари Харесай

Назрява голям скандал! Адвокати на Либия стягат безплатен семинар за български съдии!

Медията ни с изненада разбра, че юристите на Либия ще инструктират на безвъзмезден семинар българските съдии от Апелативен съд – Бургас по какъв начин се правоприлага по морски правосъдни каузи.

Лекциите ще се водят в Бургаския апелативен съд, който би трябвало да взема решение ориста на противоречивия транспортен съд „ Бдин “ по време, когато повече от четири каузи са висящи и чакат изговаряне от същия съд. Което поражда подозрения за обективното решение на проблема.

Обучителното мероприятие е планувано за петък от 10 ч в постройката на Апелативен съд – Бургас, а предложения за записвания на юристи, прокурори и съдии се разпращат от Деница Вълкова, административен началник на правосъдната институция.

Според обявлението, семинарът се провежда от Асоциацията на корабните брокери и сътрудници и Апелативен съд – Бургас. Всички разноски по организацията, обаче ще бъдат поети от Либия, която се пробва да си върне владението върху петролния танкер „ Бдин “, без обаче да заплати дълга си от над 50 милиона $ към сдружението „ Булгаргеомин “.

Доказателство за наглия опит на либийците да повлияят на българската правосъдна система посредством „ безвъзмезден семинар “ са лекторите, ангажирани за събитието. Това са юристите Владимир Владимиров, Веселина Кирилова, Вяра Асенова и Петър Бончовски, които в това време се явяват на всички каузи по проблема със арестувания танкер. Карето адвокати са в действителност целият екип на Адвокатско сдружение "Владимиров и Ко " и разполагат с безграничен бюджет, възложен от Либия, с цел да издействат връщането на кораба, без да бъде погасен дълга на арабите към „ Булгаргеомин “.

Всичко това се случва няколко дни преди откритите правосъдни съвещания по висящите каузи пред Апелативен съд – Бургас, по които неотменно ще се явят същите юристи. Как ли ще бъде общопризнат семинарът, проведен под патронажа на председателката на Административен съд – Бургас Деница Вълкова и арбитър Събина Христова, от самите редови съдии в съда, които ще би трябвало да се произнасят по делата? Дискусията и разясненията под формата на лекции ще включват ли образци по към момента висящите каузи? Дали юрист Владимиров ще дава верните гледни точки по избрани морско-правни проблеми под зоркия взор на председателката на Апелативен съд – Бургас и арбитър Събина Христова?

Това са въпроси, които ще тежат със страшна мощ върху съвестта на всички, които се появят на семинара! Нали не очаквате, че има безвъзмезден обяд, или безвъзмезден семинар!

Юристите от варненската адвокатска фирма на Владимир Владимиров, наети от Либия, към този момент сътвориха интернационален скандал при започване на годината, пласирайки в медиите подправен документ, показан като заповед на началника на Либийската морска администрация Омар Абделла Джауши.

Според менте документа била издадена заповед да бъде арестуван всеки транспортен съд, плаващ под български байрак, който влезе в териториални води на Либия.

Оказа се обаче, че документът е 100% фалшифициран, а показания като шеф на Либийската морска администрация Омар Абделла Джауши в действителност е частник и не заема никакъв държавен пост в джамахирията.

Развръзката по проблема сигурно ще бъде извънредно забавна! Ще е доста срамно за България, в случай че нейни магистрати се появят на сходно мероприятие, което ще сложи под подозрение тяхната безпристрастност!

БЛИЦ ще продължи да следи горещата тематика!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР