NHS ще бъде „силно засегнат“, тъй като консултантите в Англия напускат за 48 часа - с обявени нови стачки

...
Медиците ще стачкуват на 2, 3 и 4 октомври и
Коментари Харесай

Медиците ще стачкуват на 2, 3 и 4 октомври и също планират да напуснат на 19 и 20 септември.

Ръководителите на NHS очакват „големи смущения“ по време на текущото излизане, като се очаква хиляди от най-високопоставените болнични лекари да отсъстват от работа.

Но консултантите все пак ще осигурят „Коледен ден покритие" по време на стачките, което означава, че ще бъде осигурена спешна помощ.

Бяха изразени опасения относно времето на стачката - точно преди празничния уикенд - което може да доведе до спиране на много услуги за пет дни.

Много служители ще бъдат в годишен отпуск и по-топлото време, наблюдавано през последните дни, може да увеличи търсенето на грижи, казаха ръководителите на NHS.

Правителството настоя, че преговорите за заплащането са приключили, след като каза консултантите ще получат 6% увеличение.

Но BMA осъди увеличението като „обидно“ и заяви, че консултантите са преживели „35% спад на заплащането“ през последните 14 години.

Прочетете още:
Какво се случва със заплащането на консултантите?
Как наистина се чувстват британците за NHS

Изображение: Членове на BMA на пикета пред Общата болница в Лийдс миналия месец

Ще има стачки удари силно NHS'

Д-р Вин Дивакар, национален медицински директор на NHS England за вторични грижи, каза, че последната стачка „отново ще удари силно NHS, като почти всички рутинни грижи ще бъдат засегнати“.

Той добави: „Това идва и във време, когато много служители вземат годишен отпуск, така че екипите вече са натоварени, а в някои части на страната тази седмица беше топло време, което обикновено води до допълнително повишаване на търсенето на услуги, така че бихме помолили хората да вземат обичайните предпазни мерки.

„Работим в тясно сътрудничество със синдикатите, за да гарантираме, че даваме приоритет на спешните и спешни грижи за пациентите, както винаги, но няма съмнение, че става по-трудно всеки път, за да върне рутинните услуги в релси след стачки, а кумулативният ефект след почти девет месеца за пациентите, персонала и NHS като цяло е огромен."

Хората трябва да продължат да използват 999 до живот- заплаха за спешни случаи и NHS 111 за други здравословни проблеми, казаха служители, докато общопрактикуващите лекари и аптеките са до голяма степен незасегнати.

Списъкът с лечения на NHS е рекордно висок

Правителството казва, че присъденото заплащане е „окончателно“

Здраве и министърът на социалните грижи Стив Баркли каза, че е „загрижен и разочарован, че BMA е продължила с тази индустриална акция, която ще продължи да засяга пациентите и да възпрепятства усилията за намаляване на списъците с чакащи в NHS“.

Той добави: „Ние приехме изцяло препоръките на независимия орган за преглед на заплащането, давайки на консултантите 6% увеличение на заплатите, което означава среден доход от NHS за консултанти от £134 000, в допълнение към пенсия, където щедрите данъчни промени означават, че консултантът може да се пенсионира на 65 години с всяка година доживотна пенсия от £78 000 на година.

„Тази заплата е окончателна и аз призовавам BMA да прекрати стачките.“

Уес Стрийтинг, сянката на лейбъристите министър на здравеопазването, каза: „Консерваторите се отказаха от всякакви опити за разрешаване на стачки в NHS. Риши Сунак отказва да говори с лекарите и вместо това безсрамно ги използва като извинение за неуспеха си да намали списъците с чакащи.

„Пациентите не искат извинения, те искат действие. Ако консерваторите са се отказали от управлението , те трябва да се отдръпнат и да оставят на лейбъристите да си изчистят кашата."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР