Медиците, на които е била възложена втората съдебна експертиза по

...
Медиците, на които е била възложена втората съдебна експертиза по
Коментари Харесай

Екип от лекари е отказал да изготви втората експертиза на Дебора

Медиците, на които е била предоставена втората правосъдна експертиза по случая с обезобразената 18-годишна жена в Стара Загора, са отказали да я изготвят. Това стана ясно от прессъобщение на Районна прокуратура-Стара Загора, изпратено до медиите във вторник.

Става дума за, която в края на юни влезе в болница със строшен нос, счупена скула, 21 порезни рани, нанесени с макетен нож, и обръсната глава. Първата здравна експертиза, съгласно която става дума за " лека телесна щета ", докара до краткотрайното освобождение на обвинения по случая Георги Георгиев.

След необятно публично неодобрение и беше назначена втора експертиза в края на юли.

" С разпореждане от 29 юли 2023 година е била назначена съдебномедицинска експертиза с обект на проучване – пострадванията на потърпевшата Д.М., на 18 година Тя е била предоставена на екип от правосъдни медици от УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “, гр. Стара Загора ", гласи прессъобщението.

" На 31 юли 2023 година правосъдните медици – движимости лица, на които е било предоставено правенето на експертизата, са подали отказ по досъдебното произвеждане ", прибавят от прокуратурата.

Изготвянето на комплексната съдебномедицинска експертиза е предоставено на специалисти от различен правосъден регион. В нея са включени правосъдни медици, неврохирург, както и лекари по лицево-челюстна хирургия и хирург. С разпореждане на наблюдаващия прокурор по делото е назначена и сложна психолого-психиатрична експертиза на потърпевшата.

Експертизите ще бъдат направени по досъдебно произвеждане против обвинения Георги Георгиев за нанасяне на междинна телесна щета.

Срещу Георгиев се води и второ дело - за закани за ликвидиране. Според от петък отправените закани към Дебора са общо шест.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР