Медиците, които са на първа линия в борбата срещу коронавируса,

...
Медиците, които са на първа линия в борбата срещу коронавируса,
Коментари Харесай

Балтов иска промяна в бонуса от 1000 лв. за медици

Медиците, които са на първа линия в битката против ковид, до края на годината ще получават по 1000 лева на месец в допълнение към заплатите си. Те са за увеличение на приходите, обаче скалата, по която се отпускат, би трябвало да се промени, тъй като ще има лечебни заведения, които лекуват над 100 души. Това заяви пред Българска национална телевизия шефът на незабавната болница "Пирогов " проф. Асен Балтов.

Той уточни, че от началото на юли са лекувани и се лекуват 91 пациента. Към момента на лекуване са настанени 42-ма инфектирани с ковид.

Във връзка с отпуснатите средства за опазване на здравето той уточни, че чака 10% приблизително нарастване на клиничните пътеки да подкрепят да се дадат по-големи хонорари на служещите и работещите в лечебните заведения.

Диагностично-свързаните групи пък щели понижат разноските към 30%, тъй като няма да има опция да се трансферират от пътека на пътека, а ще бъде дадена съответна сума за всеки един пациент според от това какъв брой болести има, които би трябвало да се лекуват през времето на лекуването на главното му заболяване.

Проф. Балтов акцентира, че персоналните лекари би трябвало да засилят контрола над пациентите си. „ Всички в тежко положение остават за лекуване, само че тези в по-лекото минават през един прът център, който всеки ден ги следим. Обаждаме им се и в случай че има трендове за утежняване, идват на нов надзорен обзор.”, изясни той за метода на работа в „ Пирогов”, откакто пациентите изоставен. Това щяло да облекчи повече лечебните заведения. Проф. Балтов уточни, че 14-15% от всички дали позитивна проба се намират на лекуване в болница, от тях 5% имат потребност от реанимация.

Изпълнителният шеф на „ Пирогов” чака до края на септември да има 20 000 случая на инфектирани. Според него възрастта спадна внезапно, тъй като хората сред 20 и 45 години не съблюдават ограниченията. Затова и за него е вярно решението на възрастните да носят маски и по улиците

„ Трябва да се намерения за имунизиране, има противогрипна ваксина и се надявам до края на август да може да се поставя всеобщо. Ние би трябвало да създадем надзор и профилактика, една от профилактиките е противогрипната ваксина.”, сподели още шефът на „ Пирогов”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР