Медицинският съвет на АГ-болницата Майчин дом“ изрази единодушно подкрепата си

...
Медицинският съвет на АГ-болницата Майчин дом“ изрази единодушно подкрепата си
Коментари Харесай

Началниците на клиники в Майчин дом подкрепят ръководството

Медицинският съвет на АГ-болницата „ Майчин дом “ изрази единомислещо поддръжката си към управлението на лечебното заведение за промяна на началника на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване (КАИЛ) – доктор Елена Георгиева. Това оповестиха от лечебното заведение, по отношение на днешния митинг.

Припомняме, че през днешния ден, като една от аргументите е промяната на началника на клиниката по анестезиология доктор Елена Георгиева.

Членовете на Медицинския съвет включва ръководителите на всички клиники и структурни звена в лицето на най-утвърдените имена и национални консултанти по акушерство и гинекология, педиатрия и неонатология, онко-гинекология и др като като проф. Асен Николов, проф. Боряна Слънчева, проф. Виолета Димитрова, доцент Румен Димитров, който е и шеф Катедра АГ в МУ и други Те показаха безапелационното си мнение, че не подлагат на подозрение професионалните качества на доктор Георгиева, както и че тя неколкократно е била потърсена, с цел да й се предложи опцията да остане да работи в клиниката като редови доктор. Но Д-р Георгиева не е хабилитирано лице и по закон не може да извършва длъжността шеф на клиниката, допълниха от болничното заведение.

Д-р Веселин Дяволов, заместник-директор на болничното заведение уточни, че не може да се подлагат на подозрение работата и равнището на подготвеност на болничното заведение и няма никакво напрежение измежду сътрудниците. Началникът на най-голямата клиниката по неонатология в страната проф. Боряна Слънчева сподели, че всички в тази болница работят в полза на пациентите и на децата, и биха желали лечебното заведение да продължава да има положително име. Има избрани наредби, на които лечебните заведения би трябвало да дават отговор, а „ Майчин дом “ има трето равнище на подготвеност, напомни тя. По думите й въпросът визира по-скоро личностни проблеми.

Няма напрежение измежду работещите, няма проблем нито за постъпващите пациенти, нито за раждащите, нито за идните интервенции, сподели Началник Клиника „ Родилна зала “ и народен съветник по АГ проф. Асен Николов. 

Председател на сдружението на столичната гилдия на Българския лекарски съюз в „ Майчин дом “ доктор Атанас Чернев също изрази поддръжката за решението на Съвета на шефовете на болничното заведение. Това е спор, уронващ престижа на болничното заведение, това не е метод за решение на казуса, добави той.

" Уточняваме, че престоящият митинг е иницииран от дребна група медици от клиника КАИЛ поради противоречие с смяната на заемането на краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на клиниката. Обявен е състезанието за заемане на длъжността шеф на клиниката, като до сполучливото му привършване длъжността ще бъде изпълнявана от доцент Емил Кържин ", се споделя още в известието от лечебното заведение.

СБАЛАГ “Майчин дом ” изрично не приема нагнетяването на напрежение, както измежду личния състав, по този начин и измежду пациентките на Клиниката по анестезиология, само за персонални упоритости, които са в прорез с Закона за лечебните заведения. Желанието на Ръководството на СБАЛАГ “Майчин дом ” е работата на клиниката да продължи в градивен дух, със опазване на сегашния личен състав и повишение на задоволеност на пациентите. От 2017 година досега СБАЛАГ „ Майчин дом “ ЕАД поддържа позитивна наклонност във финансовия си резултат и  резервира устойчиво финансово и кадрово състояние като водеща институция по майчино и детско здраве в страната с помощта на положените старания от управлението на лечебното заведение.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР