Медицинските власти в Гърция предупреждават за повишен риск от разпространение

...
Медицинските власти в Гърция предупреждават за повишен риск от разпространение
Коментари Харесай

Гърция под тревога заради болест, която уж е изчезнала там от 30 години

Медицинските управляващи в Гърция предизвестяват за нараснал риск от разпространяване на дифтерит, откакто лабораторни проби разкриха, че гибелта на 8-годишно момче в интензивното поделение на Атинската детска болница евентуално е породена от дифтерия. Това е заболяване, което се счита за изцяло изкоренено в Гърция преди съвсем три десетилетия, показва БГНЕС.
Гръцките управляващи в този момент чакат резултати от Агенцията за публично здраве на Обединеното кралство, които ще потвърдят дали повода в действителност е била дифтерия.
Според известието на болничното заведение по-рано тази седмица, момчето е умряло от остра респираторна зараза, белодробна хипертония и белодробен оток. То е признато по неотложност в болница на 22 ноември със признаци на изострен ларингит и тежък респираторен дистрес, а влошеното му положение подтикна лекарите да го настанят в отделението за интензивно лекуване.
Въпреки първичните известия, че детето е имунизирано единствено отчасти против дифтерит, източници от Националната здравна организация на Гърция (EODY) потвърдиха пред " Катимерини ", че е получило всичките пет нужни инжекции.
8-годишното момче е било отглеждано в приемно семейство от три години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР