Медицинските бележки не са включени в договора с Националната здравноосигурителна

...
Медицинските бележки не са включени в договора с Националната здравноосигурителна
Коментари Харесай

Д-р Михаил Михов: Възможно е да се начислява такса за издаване на медицински бележки

Медицинските бележки не са включени в контракта с Националната здравноосигурителна каса и затова може да им се начислява спомагателна такса. Това сподели доктор Михаил Михов от Национално съдружие на общопрактикуващите лекари в предаването " Денят на фокус “ на Радио " Фокус “. 

Той изясни, че на доста места медицинските бележки са безвъзмездни, а всеобщата цена е сред 2 и 5 лв.. Високите суми за издаване на сходни документи не е всеобща процедура, акцентира доктор Михов. Цената на всички спомагателни услуги, които се заплащат в лечебното заведение, би трябвало да бъде оповестена на видно обществено място – на табло в чакалнята или на вратата на лекаря, добави той. " Тази цена сътрудниците, които се занимават най-вече с педиатрични практики, я употребяват не за друго, тъй като децата са освободени от всевъзможни такси, а тъй като там натоварването е много огромно, изключително в сезоните, които са с нараснали инфекциозни болести, какъвто е сегашният интервал. По този метод те лимитират ненапълно наличието на деца и оказват помощ на бюджета си “, изясни той. 

Електронните бележки също се заплащат. Те се издават единствено и само след присъствен обзор, акцентира доктор Михов. " Няма различен вид, тъй че лечебното заведение би трябвало да бъде посетено от детето с един от родителите, да бъде прегледано и по-късно да бъде преценено има ли потребност от такава записка “, разясни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР