Медицинската сестра, наранена с нож, е настанена в Интензивното отделение

...
Медицинската сестра, наранена с нож, е настанена в Интензивното отделение
Коментари Харесай

Ранената с нож медицинска сестра е претърпяла операция

Медицинската сестра, засегната с нож, е настанена в Интензивното поделение на Клиниката по хирургия на УМБАЛ " Царица Йоанна – ИСУЛ “, оповестиха от болничното заведение. В ранния следоперативен интервал е спокойна, в устойчиво положение.

Жената е била превозена от екип на ЦСМП в следобедните часове (около 15:30) с анамнеза за получени прободни пострадвания. При прегледа в Спешно поделение лекарите установават 3 прободни пострадвания в региона на дясна гръдна половина, едно " защитно " пострадване в дясната ръка и едно в региона на дясно коляно. При цифровата проверка е открито, че пострадванията не проникват в гръдната и коремната празнина. От пострадването в региона на дясна млечна жлеза обаче е имало щедро кървене, което е наложило осъществяване на краткотрайна хемостаза, след което дамата е въведена в операционната. Там е осъществена проверка на раните и окончателна хемостаза, като се открива кървене от артериален съд в паренхима на млечната жлеза.

Утре, 7 март 2023 година,  в 9:00 часа пред служебния вход на УМБАЛ " Царица Йоанна – ИСУЛ “ лекарите ще дадат информация за настоящото положение на здравната сестра, която беше призната по неотложност в УМБАЛ " Царица Йоанна – ИСУЛ “ с пет прободни рани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР