Медици заплашват да напуснат спешната болнична помощ в Силистра. Причината

...
Медици заплашват да напуснат спешната болнична помощ в Силистра. Причината
Коментари Харесай

Агресия гони млади спешни лекари в Силистра

Медици заплашват да изоставен незабавната болнична помощ в Силистра. Причината е следващото нападателно отношение към лекарите. След среднощен скандал, последвали обиди и неприлични мнения в обществените мрежи. Медиците от Спешното поделение са подготвени да прекратят работата си, а звеното е на сериозния най-малко.

Неприятната сцена се разиграла по време на дежурството на доктор Бейзит Насуф. „ В понеделник малко след 12 часа до момента в който извършвахме стерилизация, която е по-честа поради COVID-19, господин, който е чакал единствено 4 минути, стартира да снима с телефон, да употребява обидни думи и реплики и да се държи нападателно и извънредно провокативно. Повиках защита и полиция, които реагираха доста бързо. Господинът обаче продължаваше да упражнява експанзия. Това ни възмути, само че не е единствен случай. На идващия ден видяхме изявления във Facebook, които възмутиха нас и нашите близки ”, изясни младият доктор.

Той сподели пред Нова телевизия, че медиците от отделението са подготвени да подадат оставка, само че попита какво ще се случи с същински незабавните случаи.

„ Готови сме да напуснем, тъй като сме подложени на извънредно стресови обстановки, на експанзията по отношение на нас. Нас не ни плаши работата, нито спешността. Искаме някой да ни чуе и нещо да се промени ”, изясни негова колежка.

„ Ръководството на болничното заведение е положило неимоверни старания първо да ги убедим да останат да работят в България и още повече в Силистра. Тези младежи специализират към този момент дефицитни специалности. Това са хората, които ще продължат нашата работа и ще оказват помощ на хората в региона. За мен беше изпитание да ги убедя да работят в допълнение в Спешното поделение, макар че никой нямаше предпочитание.  Поредният скандал е това, което толкоз доста ги наранява. За случая подадох сигнал в прокуратурата. Написах и отворено писмо до цялата общност и запитвам кой ще им помогне при незабавен случай ”, разяснява шефът на МБАЛ-Силистра доктор Даниела Костадинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР