Медици от центровете за спешна медицинска помощ в София, Перник,

...
Медици от центровете за спешна медицинска помощ в София, Перник,
Коментари Харесай

Протест на медици от центрове за спешна помощ

Медици от центровете за незабавна здравна помощ в София, Перник, Благоевград, Велико Търново, Търговище, Кюстендил ще стачкуват пред постройката на Министерството на здравеопазването. Те не престават да не са съгласни с новата методика, по която ще получават спомагателни хонорари за работа в рискова среда с Covid заболели.

Методиката не е обсъждана със обществените сътрудници, декларират от федерацията на синдикатите в опазването на здравето КНСБ. Още предходната седмица те предизвестиха за протестни дейности.

Изпълнителният съвет на федерацията изпрати на четвърти август отворено писмо до служебния министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров.

В него се показва, че във федерацията постъпват сигнали от центъра за незабавна здравна помощ в София за неизплащане на в допълнение заплащане на работещите с Covid-19 за месец юни тази година.

Вместо хонорари се появява нова методика, която по неразбираеми аргументи се отнася единствено за работещите в центъра за незабавна здравна помощ, по този метод ги ощетява, предизвестиха от федерацията на синдикатите в опазването на здравето. От там приканиха за погашение на спомагателните хонорари.

Протест ще има в Бургас, и в Шумен.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР