Mедик и специалист по контрол на отровите, е обвинен в

...
Mедик и специалист по контрол на отровите, е обвинен в
Коментари Харесай

Обвиниха лекар, че е отровил смъртоносно съпругата си

Mедик и експерт по надзор на отровите, е упрекнат в убийството на брачната половинка си.

Според проверяващите 30-годишният доктор Конър Боуман е отровил жена си Бети Боуман, на 32 година Тя е умряла в болница четири откакто е призната в лечебното заведение със стомашен дискомфорт. Първоначалните признаци били сходни на хранително отравяне, само че с течение на времето положението на Бети траяло да се утежнява, написа

Жертвата, фармацевт по специалност, получава сърдечни проблеми, задържа течност в белите дробове и най-после умира от органна непълнота.

След гибелта й брачният партньор се пробва да спре аутопсията, потвърждавайки, че Бети е страдала от рядко заболяване. Съдът обаче отхвърля, след което правосъден доктор открива същинската причина - тя е била отровена и е умряла от токсичните резултати на свръхдоза колхицин, лекарство, употребявано за лекуване на подагра.

Веществото е намерено в проби от кръвта на жертвата, взети в болничното заведение, само че тя в никакъв случай не е била диагностицирана с подагра.

Шест дни преди Бети Боуман да бъде приета в болница, брачният партньор й е пресметнал въз основа на тежестта й каква би била смъртоносната доза от лекарството. Съобщава се, че вечерта преди да почине, тя е споделила на мъж в болничното заведение, че са изпили няколко питиетата със брачна половинка си, а когато се е събудила на идната заран, е била болна.

Разследващите са открили, че двамата съпрузи са имали финансови и брачни проблеми, а вдовецът Боуман ще получи почти половин милион $ от застраховката  на жена си.

В момента доктор Конър Боуман е в ареста и би трябвало да се изправи пред съда на 1 ноември.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР