Медиите не се управляват от политиците. Когато печелиш изборите, не

...
Медиите не се управляват от политиците. Когато печелиш изборите, не
Коментари Харесай

Георги Лозанов: Когато печелиш изборите, не печелиш медиите

Медиите не се ръководят от политиците. Когато печелиш изборите, не печелиш този бранш.

Това разяснява в студиото на „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия някогашният ръководител на Съвет за електронни медии Георги Лозанов.

Според него обаче нито едни от властимащите не е подготвен да одобри вътрешно това събитие, че медиите не са на ръководещите.

По думите на Георги Лозанов намекването на Антон Тодоров и Валери Симеонов, което се е усетило след скандалните телевизионни участия, е, че властта споделя кой да бъде в ефир и кой не.

„ Не сме добре със свободата на словото, в случай че съдим по класациите, които излизат. Има някаква динамичност, само че тя е в ниските равнища на словото по отношение на другите страни в Европейски Съюз “, добави Георги Лозанов.

Той разяснява, че журналистическата специалност към този момент няма този престиж, с който преди е могла да се похвали, а работещите в медиите нямат опцията да пазят себе си.

„ Политиците се явяват с едно самочувствие и лукавщина. Излъчват това, че „ от мен зависи твоята орис “ “, счита още някогашният ръководител на Съвет за електронни медии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР