Медът е чудесна добавка за чайове и домашни сладки, а

...
Медът е чудесна добавка за чайове и домашни сладки, а
Коментари Харесай

Медът може да е още по-полезен, само добавете това

Медът е чудесна добавка за чайове и домашни сладки, а също така има разнородни здравословни изгоди. Той е богат на антиоксиданти, укрепва имунната система и бързо облекчава признаците на простуда. Освен това е натурално средство за разчистване и възобновяване на кожата, като постоянно се употребява под формата на маска за лице или лековит крем. А дали има метод медът да стане още по-полезен?

Предлагаме ви лесна рецепта за ментов мед, който освен има неповторим усет, само че е още по-богат на потребни свойства. Ментолът има удобно влияние върху стомашната среда и оказва помощ при проблеми с храносмилането, болежка, отичане и дискомфорт. Ментовият дестилат също по този начин се употребява при признаци на хрема, кашлица и възпалено гърло. Не на последно място, билката има успокоителен резултат върху раздразнена кожа, ухапвания и обриви. Комбинацията от мента и мед намира разнообразни приложения както в кухнята, по този начин и в грижата за здравето и хубостта. Ето няколко практични хрумвания:

Ментовият мед е страхотна добавка към топъл или леден чай.

Може да се употребява в сладкарски произведения или да се комбинира с палачинки и бисквити.

Той е доста подобаващ за усмиряване на раздразнена кожа и маски за лице.

Медът с мента може да се слага върху изгаряния, ухапвания и пострадвания.

Комбинацията оказва помощ при отнасяне на настинка и възпалено гърло.
Пиете доста кафе? Имаме неприятни вести за вас
Светът може да загуби половината от най-хубавите си земи за развъждане на кафе при сдържан сюжет за изменение на климата. В Бразилия,...
Прочети повече
Начин на подготвяне

1. Вземете няколко стръка мента и отделете листата. След това ги измийте с хладка вода, като ги накиснете за 10 минути. Накрая ги разстелете върху забрадка или хартия, с цел да могат да изсъхнат.

2. Поставете ментовите листа в буркан, като се постараете сред тях да остане минимално количество въздух. Те би трябвало да заемат към 1/2 от свободното пространство, а останалата част запълнете с течен мед.

3. Затворете буркана и го поставете до безоблачен прозорец. Всеки ден го обръщайте, с цел да може медът да се овкуси по-добре. Процесът лишава 3-4 седмици.

4. След това прецедете ментовите листата и прехвърлете меда в чист буркан. Може да го употребявате като добавка в кухнята или като натурално козметично средство. Не изхвърляйте сладките листа, тъй като могат да се употребяват за директна консумация или допълнение към сладкарки произведения.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР