„Мечтайте, творете, растете щастливи!“Това прекрасно послание, отправено към децата на

...
„Мечтайте, творете, растете щастливи!“Това прекрасно послание, отправено към децата на
Коментари Харесай

Поредна детска площадка в Пловдив ближе рани, след като вандали си “поиграха“ с нея

„ Мечтайте, творете, растете щастливи! “

Това прелестно обръщение, отправено към децата на Пловдив, е единствено мъждив спомен от положителните планове на построената с дарения детска площадка в ж.р. „ Тракия “.

Съоръжението до храм „ Свето Преображение Господне” от месеци е по-скоро белег на дивотия. Веднъж попаднала в полезрението на вандали, през днешния ден детската площадка е съвсем напълно компрометирана и даже рискова за малчуганите. Люлките са счупени, стърчат железа, покривите на къщичките са изпотрошени, има откъртени уреди.

За дарителито това би била мъчителна панорама. Но освен за тях. На този разрушитебен родители се възмущават и изричат терзанието си да оставят децата си да си играят вътре:

„ Изпочупено, рисково и грозно. А децата ни обичат тази площадка и желаят да си играят там “, споделя ангажирана пловдивчанка.

Редно е да отбележим, че мястото е построено преди близо десетилетие и част от амортизацията се дължи точно на това. Въпреки това обаче видно излиза наяве, че някой си е " поиграл " недобросъвестно.

Припомняме, че преди близо два месеца кметът на „ Тракия “ Костадин Димитров осведоми, че реконструкцията на въпросната площадка е планувана и замяна на изпочупените уреди следва да бъде осъществена в по-топлите месеци.

„ За страдание, тази площадка е правена преди доста години с дарения. С времето тя не е изключително устойчива и поради недобросъвестно разискване е в такова положение. Няколко пъти към този момент е била ремонтирана, само че още веднъж има уреди за замяна. Вече сме изготвили социална поръчка, чакаме през март месец да бъде реконструирана “, разясни Костадин Димитров пред TrafficNews .

Районният кмет разясни, че вандализмът е все по-сериозен проблем, с който градът и локалната власт би трябвало да се бори. Независимо от ограниченията, които се подхващат, проблемите не секват.

Така да вземем за пример няколко месеца след гръмналото в медиите посягане над барбекютата в парк Лаута, за което TrafficNews ви осведоми, са регистрирани и хванати нови трима малолетни вандали, рушили оборудванията.

„ Обществото е готово и чака тези хора да бъдат уместно осъдени. Иска да види, че те поставят труд на мястото, на което са протегнали ръка. Това обаче към момента не се е случило, а деянията са с все по-висок интензитет “, заключи Димитров.











Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР